Saturday, 29 September 2012

StReSs... + TeNaNg????

Tabi semua..

Hi.. Malam nie nak update 2 cerita la kan.. cite pertama dah post dah sebelum nie.. ni cite kedua lak kan.. tapi cte ni banyak gambar la...

Hehehehe.. lepas je tempoh EDAH untuk presentation.. amboi.. hari seterusnya terus pergi Tulip Festival kat LILIYDALE.. hehehe.. Perjalanan ambik masa 2 jam jugak la.. dari Hostel ke LILYDALE... hehehe naik Tram n bus shuttle yang disediakan bila dah samapi Lilydale station..

Pergh.. Turun je dari bus, terus nampak bunga bungaan.. heheheh.. Masa nak pergi beli tiket, tetiba hari ujan.. biasalah.. musim ujan agaknya minggu nie.. Sejuk xpayah cakap la.. Dah macam musim WINTER dah... hahahha..... Oh ye berbalik kepada topik hujan.. erm.. ujan turun dengan lepbatnya.. tapi Med suka ujan dia sebab ujan batu.. Dan yang paling bezzzzz.. ujan tue macam salji.. Hehehehe... Betapa bersyukurnya Med sebab dapat menjadi saksi keajaiban cipataan TUHAN... Tapi masalahnya, bila ujan macam tue, memang bertambah sejuk lah kan.. hehehehhe... 5-7 darjah celcius... memang terbaik.. dengan bajunya yang MEMANG TEBAL kan.. hahahahha.. rasakan.. Malas la nak cite panjang, cite selebihnya biarlah rahsia.. BUKAN UNTUK TONTONAN UMUM.... hahhaha...




Walawe... rasa nak nyanyi lagu HINDUSTAN jew.. nak main sorok2 n guling2.. hahahahahha


Memang terbaik la... hehehhehe.. tempat untuk tenangkan fikiran....



Juh main sorok-sorok celah celah bunga...



Cuaca yang makin gelap menandakan HUJAN + RIBUT yang teramat DASYAT...


Kat sini wat majlis kawen memang terbang pakaian kawen.. hahaha.. Ditiup taufan.. so nak selamatkan diri kenalah sorok kat celah2 pokok bunga kan..









 Bila dah tengok bunga apa lagi kan.. POSING TIME!!!!

rasa macam TITANIC lak.. hehehehe








amboi.. Punggung tue xleh bla.. hahahha.. seksi ciot..




wow!!! hahahha.. paham2 jelah..pe yang WOW TUE






aksi SUPERWOMAN.. hehehe..



Trip kali nie bukan hanya Med and Ezzah tau.. kita orang ditemani oleh pasangan LAKI BINI dari Taiwan.. Mereka dua baru je sampai kat Melbourne dalam dua hari yang lepas... Semalam masa tunggu bus kat RMIT, kita orang tunggu bus sama2 then adalah tragedi.. so mula berbual... Then kita orang cakap la yang esok (hari nie) kita orang nak pergi kat Tulip Festival.. Then mereka gtau mereka nak pergi sama.. so join lah.. heheheh.. kita orang jalan dari pukul 8.40 a.m- 7.00 p... walawei.. penat.... Med and Ezzah ajar dia pergi naik Train, Tram, and Bus... huhuuhuhu.. bawak dia pergi Preston Market dan High Street.. huhuhuhuhuhu.. Dia siap puji kita orang baik lagi tau.. hehehe.. Then mereka belanja kami DINER.. hehehhe.. Med makan GRILLED PORK WITH RICE... walawei.. lama ciot tak makan pork.. akhirnya makan gak.. hehehehhe.....


Vincent and Ko Kwok


BERSIHKAN SANDAL....


macam nak menari twis je GEGIRL...



Okay.. thankz.. Buat anak and cucu med ... tengoklah MUMMY N GRANDMA g merantau kat negara orang supaya korang bolehla bawak Med g sini lagi.. hahhahahahhahahahahaha.... Bye....

Dia datang...jeng..jeng..jeng...

Tabi bala kaban,

Hi... Apa khabar??? Lama tak dengar berita kan.. hehehehe...

Bulan September memang bulan untuk Stress.. hahahahha.. Nak tau kenapa??Bulan ini merupakan bulan yang banyak orang bagi tekanan kat Med... Seyes.. Siapa orang-orang tue, biarlah rahsia.. hehehehhe...

September jugak bulan yang penuh dengan ASSIGNMENTS dan PRESENTATIONS... Pergh... gile tak gile... hahahhahah... Semalam (28/9/12), Med baru bis presentation untuk SOCIAL WORK RESEARCH..... pERGH.. Nak buat proposal yang cikit cam 2 pon boleh gila.. ini kan pula nak wat Fully Proposal... ciot kan..


pergh.. confident tol..hahahaha
dalam hati TUHAN je la yang tau

Alat untuk buat survey untuk DATA COLLECTION

Untukpengetahuan semua, minggu depan merupakan minggu terakhir Med masuk kelas untuk semester nie.. yeah... Med tak ada final examination.. TAPI... Jangan suka sangat la.. sebab masih ada lagi 4 assignment yang perlu disettlekan... HAHAHAHAHA... DAEBAK!!!! Oh ya.. Memandangkan dah ujung bulan September.. so, secara rasminya saya mengumumkan bahawa TARIKH LUPUT UNTUK MED MENETAP DI MELBOURNE TINGGAL 2 BULAN !!!!! YAYYAAYAYAYYYAAYHOHOHOHOHOHOHOHOHOHO.............. hahahahahha... nampak angka 2 terus gembira.. tapi bila kira hari.. huhuhuhuhuh... pergh.. lama ciot...

With SWFA Guest: Will Stracke

My favt guest for the class.. semangat!!!

Hehehehhe.. Post nie untuk muka dimah jew... hehehhhe... cite seterusnya adalah post lepas nie... hehehehe... Excited sangat kan....hahahahahahaha... Cite nie kira COVER GIRL la kan.... Med tau korang bukannya nak tau sangat kan cite med kat sini kan.. AKU PEDULI APA KAN.... hahahaha... Saja nak coretkan kenangan manis Med sepanjang kat sini kan...T leh r anak cucu tengok.. Lau SUAMI dilarang sama sekali membaca nie hahahahhaha.. sebab banyak RAHSIA kat sini ...

P/S: Wil Stracke merupakan LEAD ORGANISER untuk The Australian Services Union.. Memang bersemangat dalam memperjuangkan hak2 pekerja sosial di Malaysia.. Kagum dengan perjuangan mereka....

Friday, 14 September 2012

LAMANYA...

Tabi bala kaban.. Nama berita kitak wai...

Hye semua.. Wah lamanya med xupdate blog kesayangan med nie... sorry tau. med busy ngan PTA med.. Assmt g... hehehehe...

Erm.. kali nie med nak kongsi gambar med masa pergi bangunan RMIT yang sebelum nie merupakan Mahkamah. Then RMIT beli so jadikan dia bangunan RMIT.. Thanks kat Dr. Jenny sebab sudi offer diri sendiri untuk ambik gambar med tau.. hehehe.. Orang dah offer ape g kan... posing la.. Bangunan dia sangat antik, hehehe.. seyes cantek sangat rasa macam dok kat istana.. hahahhaa.. k2.. layan jew gambar tau.. saja nak share moment ngan korang.. hehehhe...








PRINCESS TURUN TANGGA




santai dpn state library

Thursday, 30 August 2012

Release Tension!!!

Tabi bala kaban ..
Nama berita kitak wai?? manah wai??? udah merarau, salau  kitak wai??

Hye.. what up?? hehhehe.. long time no see.. hehehehe... Lama nya tak update blog... xda masa la... n yang penting xda yang menarik yang belaku dlm hidup med.. Boleh terima tak alasan tue?? hehehhe..
Pe per pon.. med nk kongsi cara med hilangkan tensen kat sini.... xpernah2 pergi tempat macam nie, tapi tergerak hati lak tersinggah kan.. seyes seronok.. Assigmt makin bertambah. grrr..... Rindu  nya SARAWAK.. oh ye, Buat pengetahuan korang, Yara dan Kaddy dah sampai UNIMAS dah.. bagi yang mengenali mereka t... layan la mereka baik2 tau.. mereka ada 3 org.. ANN, YARA dan Kaddy.. Yang Yara tue jangan lebih2 tau.. med dah cop. hahhaha.. tapi sayangnya merokok.. huh!!!! masak dah pandai dah... gla cool n nampak hensem lak bila tenok dia masak.. hehehehe.. gatai!!! tapi .. erm... merokok 2 mmg cancel la kan. hahaha...so ambik la si Yara tue lau kprang nak... ciri2 kat dia 2 da bocor la..erm.. maklumlah nak cari pasagan IDEAL kan.. hahhaha...

yoyo.. g tmt game.. hahahhahhaha

seronok nampak!!..Assmt tak ciap g

yeah!! tepuk tangan....

bukan MAN KIDAL, tapi MED KANAN

video 
pergh..  memang TERBALIK med man gitar
speaker lapt med.. erm.. nak melalak lam blik

jam kesayangan.. shinee, big bang, girls generation

x payah nk ashley sangat r.. tau r g post kat OZ..



Itu sahaja... lain kali jumpa lagi k.. hehehheheheheh bubai.. MMMUUUAAAHHH!!!!!