Sunday, 9 October 2011

Empai bisi penyangkai...

Shalom...

Kini tunga aku diau kediri empu,
bedau bulih tawing agi benung berunding,
nama meh penyadi pengidup ku ila.

Semua kaban aku ti serambau dulu,
udah berumah tangga ngentap ka diri empu, 
semina aku aja empai bulih sulu,
pengidupku sunyi diau kediri-diri.

Kasih aku wai,
nadai alai berpanggai,
umur tu udah manggai,
lalu nadai penyangkai,
nama penyadi ila dini alai ku ngiga...


heheheehhe...manah kini lagu aku tu wai? baru udah mending ka lagu Sima, manah amai leka jaku ti dikarang Rickey El. Leka jaku lagu tue sigi ngena gau pendiau ku diatu, mayuh udah bala kaban ti serambau enggau aku nyau udah ngentap ka diri...Suba bisi gak tawing enggau bergulai tang sayau seribu kali sayau " asam lia enda bertemu meh nya". Enda meh nya ngawa neh...mayuh gak orang ka bergulai enggau aku dudi ila..Engka bedau bisi limpang sida ka bertemu enggau aku..hahahahaa....leka lagu siti tu tuju ke aku ngagai bala tawing ku dudi ila neh...Awak ka mujur bergulai meh tua ila auk...hehehehehehe

Nempuh Gelumbang

Taja tasik mayuh gelumbang,
nadai ngasuh kapal terpagang,
sigi ulih nyemerai ngelayang.

Baka nya meh tua bujang,
anang irau ke jaku orang,
ngambik semaya tua enda balang.
Semua pengawa dikereja,
sigi bisi utai ngachau belama,
asal kitai enda lemi ati,
nya baru ulih mujur dudi ari.
Aku nemu orang mayuh enda rindu,
enggai meda tua bergulai sulu,
jaku jai nyadi peransang,
nya mina penguji magang,
aram tua belayar nempuh gelumbang.

pict lama tapi ttp cantek....

Mupuk dulu aku wai, ngajih ka kitai uluh bertemu baru meh....jalai ku....

Saturday, 1 October 2011

KOSONG

Shalom....

Setelah hampir 3 mggu menghilang tanpa sebarang post, akhirnya saya datang untuk post yang terbaru...Sebenarnya, takde cter bez yang nak dikongsikan...Cuma akhir2 nie, jiwa terasa kosong sangat...2minggu yang lalu hati diisi dengan harapan untuk berdua, tapi apa yg berlaku sebaliknya pulak....huhuhuhuhuhuhu...serius, memang rasa kosong..

Tadi bla tgk HOME fb, tup2 kuar gmbar kawen kawan2 yg sama skul n klaz...huhuhuhuhuhu...da g gmbr kwn2 ngan pakwe n makwe mereka....Sebenarnya ok jer kan, tapi td bla tgk rasa cemburu lak...cemburu yg baik la...uhuhuhuhuhuhu....Nak tak nak, Suka atau tidak saya kn terima hakikat yang jodoh blom sampai g...

Ok2...tak mau lagi mood sedeh...hihihihi, da satu pgalaman lucu yg dilalui saya mggu lpas...hampir 5 hari gak TRAGEDI nie berlaku gara2 cerita dongeng tentang firasat mimpi...Hahahahaha...ok, lau tak salah, malam selasa  a.k.a tdo hari isnin, saya tlah bermimpi kna patuk ular kat tumit kaki kanan..hahahahha, kalau ikut crita org dulu2, lau mimpi cam 2 akan dapat jodoh tak lama lagi..then pagi slasa med poret ngan asya pasal mimpi 2, then dia cter lak pasal rama2 dtg umah pastu pompuan 2 kn pinang n kawem dah...Adoiyai...lau jadi knyataan mau med pengsan...lau setakat bercouple 2 leh g trima, lau bab pinang meminang nie, mmg med tolak tepi la jawabnyer..Yer r...mana nk byr duit ptptn g, nk bis kan degree g, nk bayar hutang kat parent g, etc...

Tapi jodoh tak leh tolak kan?..takpe2, memandang kan med dah da hint da org nk mask meminag, so med prepare alasan yang KAW2 mencabar keimanan org hahaahahahha....Hanz WWC pernah gtau med yang med nie sorg2 jer bab med memilih....erm..Hanz, sebenarnya med bukan memilih tapi.......TERLALU MEMILIH...hahahahhahha...yer r....plg utama mesti LELAKI ( wajib), tak merokok ( bab tak tahan hidu asap rokok,leh wat pening pal), fizikal tak kisah janji tinggi drpd med, muka ala2 korea...etc...hahahahahahhahahaha...mmg ssh r nk jmpa yg sepadan kan....Tapi takpe, med sudi tggu samapi ada laki yg da ciri2 cam 2 kan...hehehehheheh...k3...dah masa untuk med tdo lak...hehehehehhe...luv u...

Saturday, 17 September 2011

Lega Sudah Gundah Gulana....hahahahahhaha

Shalom....

Hehehehehe....mulakan penulisan dengan mood yang ceria nie...Coz tadi 'bekas suami' call cakap yang dia dah ada pengganti saya....hehehehhe....kalo sebelum ini med luahkan dalam bahasa iban atas sebab tetentu a.k.a nak mengumpat la...Tapi sekarang setelah melalui hari2 yang genting, (cewah, ayat nak main gak) saya dapat terima semua dengan hati yang terbuka...
hahahah...perasaan ku kini



Ok3, berbalik kpd berita yang diterima sebentar tadi..Ok MANTAN SUAMIKU(hahahahahahahah), just call me this afternoon jush to informed me that he alrdy have a new WIFE....hahahaha...lucu bla ingat kan blik...ok2 ni sebahagian drpd perbualan kami:

ex:  Hi med, apa khabar? ggu stdy ker?
med: hallo...ggu jugak la, nape awak call? ada apa2 masalah?
ex: ( dengan angkuhnya) oh masalah xda, just want to tell u that i got a new woman in my heart..
med: oh, realy?( konon2 terkejut)...baguslah 2...tapi nape mesti nak gtau kat med?
ex: oh...saja jer, mana la tau kalo2  saya gtau awak, awak nak terima saya lagi???hehehehehe
med: ( adaoi, dia bolrh gelak!!, siap r) hahahahaha....owh, kalo saya ckp saya nak awak blik sekrg awak nak buat apa dengan pompuan 2???sanggup tinggalkan dia tok saya?? (ambek ko)
ex: ( lama gak dia)...erm, so skrg nie awak nak saya la kan?hehehehe... kalo awak nak, mesti la saya tolak pompuan 2...
med: hahahahahahahahhahahaha.....sorry ok, kalo nak tahu, sebab perangai awak macam nie la saya nk jauhkan diri drpd awak tau, ade ker patut awak leh buat main perasaan pompuan 2???hello, tak semua pompuan senang2 nk bagi hati n prsaan dia kat org k...lagi2 org macam awak...lagi satu, tlg jgn ingat yang kalo awak 2 ada rupa, so pompuan leh suka n setia setengah mati kat awak?walhal perangai macam TUT.....oh ya, tahniah la dapat pompuan baru k, harap awak jaga dia baik2 dan jgn buat dia macam awak buat saya sebelum ini...cukup lah awak tipu saya sorang k...hahaha thank god saya tak da body contact nagn awak k..( ala,...pegang tangan la...sorry k med tak suka nak pegang2 nie)....ok...bye...hehehehehe.....Pastu trus ttp hp...
Kini Bebas

Seronok n lega bla dapat luah semuanya kat dia....Bru dia kenal sapa MEDELINNA sebenarnya ok...
Oh ya, saya da gak perkembangan terbaru..tapi kena tanya pendapat BWC dulu k...hehehhe...tggu Hanz ada mas aterluang baru med nak luah n tanya pendapat dia...hehehehhe anyway, lpas gak windu med bla jmpa Hanz....Ciap peluk2 lagi 2....k2...bla med da information lagi med post k....HEART U ALL.....

Thursday, 8 September 2011

Akai nya iya datai baru!!!

Shalom...
Tabi ngagai kitak magang...Lelengau ka aku kitak wai??? hehehehe...Keterubah iya aku ka mintak ampun ngagai kitak ke ka macha post aku skali tok laban ati tok asai ke ka nulis ngena jaku iban aja...Alu lelengau ka nulis karang iban...

Akai madu pengelelak aku malam tok, mata nyau kulap2 laban malam tadi aku meda cherita korea, alu tinduk jam 630 dini ari tadi...Nyau merah igi mata. auk meh, aram ngelabuhka cherita aku...Enti kitak bisi macha post ku suba bc ku nyebut pasal laki siku tok...Udah gak ya ke ngasuh ati ku pedih enggau telih, diatu iya alu ka nyambung baru pengerindu antara kami..Aku ukai baka suba agi...Alu ku nganuk gau merak iya awak ka iya nemu sapa aku...Aku ukai indu ti ulih digaga baka ke ngena baju... Ka ke iya call enggau mesej aku, nadai meh aku ka nunda ka juluk at iya nya...Naka telih berpedi ati aku laban iya, kati iya alu nadai nemu suba aku tu sigi semampai sayau ka iya suba??? Diatu ati aku nyau nadai agi pengerindu ka iya, nya baru iya ka nguji ngulihka pengerindu aku baru??? Taja pan nuan tu keja Polis ti slalu nyaga likun rakyat, tang nuan enda nemu deka nyaga likun pangan enggau sulu ati nuan empu...Enda meh aku deka ngarap ka lelaki baka nuan nya...

Diatu idup aku nyau nyamai, nyau lantang, nyau senang...Taja nuan ninggal ka aku, tang anang nuan irau ke aku, nemu aku ngiga ke baru ti ulih sayau enggau rindu ka aku baka aku rindu ka iya empu...Nuan semampai ngasuh ati aku sinu ngelama tua bergulai, enda aku ka bedendam gau nuan...Siti aja pinta aku ngagai nuan, anang meh nuan ngaga org indu ti nganti aku ila baka nuan ngaga aku suba, jaga diri enggau manah anang agi irau tauka ngachau aku agi...Bungai ukai setangkai, kesulai ukai siti...

                 p/s  sorry yer kat kawan2 yg tak faham 2...hehehehe..nak tau cari la kamus iban k...:)

Friday, 2 September 2011

Kisah Sebenar Antara Hati dan Janji

Shalom...
Tabi bala menyadi enggau bala kaban magang...Keterubah iya, aku ka intak ampun enti bisi ngelama tu aku bisi ngaga penyalah ngagai kitak...Diatu akau ka ngemantai ka nama ti bisi dalam ati aku ngena leka jaku dalam blog tu...

Salam sejahtera dan salam 1Malaysia buat insan yang sudi membaca isi hati med nie...Setelah bermain berteka-teki dengan hasil nurkilan serta gambar2 kenangan yang diselitkan pada post2 yang lalu, kini rasanya tibalah masa untuk saya merungkaikan segala kisah yang membelengu diri ini sehingga menyebabkan saya BERKURSUS di Sibu...

Bagi yang rapat serta mengenali diri ini mungkin beranggapan saya merupakan manusia@insan yang happy go lucky dan sering tidak kisah dengan tanggapan orang tentang diri saya. Namun semua itu hanya di luar...Erm,.. mungkin anda akan berasa bosan dengan coretan hidup yang dilalui oleh saya apabila membaca post kali ini tetapi saya tak kisah sebab niat saya hanya ingin meluahkan segalanya sahaja...
Baiklah, semuanya bermula apabila saya mula membuka hati untuk seorang lelaki yang bernama H ( bukan huruf sebenar hahahahah). Baiklah, dia merupakan seorang lelaki yang baik dan lembut...Seorang yang bertimbang rasa apabila dibawa berdiskusi... Tapi hanya satu kelemahannya yang saya tak boleh tahan apabila dia mula bersikap tidak memahami, tidak memperdulikan, dan panas baran... Kalau nak tahu, cerita perkenalan dengan jejaka ini tak pernah diberitahu kepada BWC pon...( sorry yer, bukan niat nak berahsia)....Perkenalan bermula setelah putus dengan H yang BWC kenal 2...yang mmg lemah lembut 2...
Air mata sentiasa jadi teman setia

Disaat bermula hubungan semua baik, tapi lama2 jadi KO...erm...kalau dulu saya memang akan ambik langkah seribu untuk pergi daripada dia, tapi tak tau pulak apa dah jadi masa 2 saya diamkan diri jer...Sampaikan saya ambik tindakkan untuk melepaskan geram saya dengan jejaka lain...saya permainkan perasaan mereka tanpa belas kasihan...Saya cuba untuk berubah apabila putus dengan dia, tapi hati mainkan perasaan orang semakin menebal...Saya berkawan, berkawan, dan terus berkawan sampaikan saya rasa hidup saya akan menjadi lebih bermakna kalau mereka2 yang pernah mempermainkan dan dipermainkan oleh saya tidak wujud dalam diri ini....

Hati terluka tiada ubatnya

Sejak balik dari Mukah, saya mula memikirkan tindakan saya untuk masa hadapan saya...Selepas berfikir sedalam2nya, saya mengambil keputusan untuk pergi menenangkan fikiran dan hati di Sibu....

Di sana, segala pujuk rayu dan perkenalan ditapis dan disekat seketat-ketatnya supaya hati tidak terluka lagi..hehehehhee...pergh, cter sedih lak postnie.......tukar mood jap...ok, bila dah ada kat Sibu, jadual harian bertukar secara drastik, awal pagi lagi dalam kol 615 dah bgun antar anak pergi sk...blik je tdo jap, bgun kol 8 trus masuk dapur tlg kakak kemas dapur...tengah hari lak ambik anak dr skul n trus g lepak kat beranda blok askar dengan isteri2 askar(jiran akak)...Lepak dengan kak Ai dan Sarah...Kak Ai baya kakak saya, Sarah muda setahun dari saya.. Jiran2 ingat saya muda lagi daripd Sarah sebab yer la kan saya kan lom kawen g...

lepak di beranda blok


lepak kat pondok

Waktu lepak tengahari dan petg di pondok depan blok askar memang best sebab banyak ilmu rumah tangga saya saya dapat...Daripada ilmu menyulam hinggalah ilmu untuk org yang dah berkahwen sahaja hehhehee...Kira pukul 630 ajak anak yang tua pg ronda2 naik basikal keliling kem...Nape g lewat???? Sebab kalo g awal banyak org bujang akan berkeliaran, so malu ok.....heheheehehe....



Saya lebih mempraktikan ilmu sosial saya di Sibu, seronok dapat memerhatikan gelagat isteri2 askar, ada yang pandai dalam bab2 KETUPAT...heheheheh join dengar n perhatikan jer la kan....( DOSA BUAT KETUPAT BULAN POSA)Kadang2 tugas saya jugak jadi pemandu kepada kakak dan kawan2nya....Saya akan drive kan mereka ke bandar, pasar,atau bazar ramadhan yang berhampiran...hehehhhee...ok la, post kali nie panjang sangat r....lain kali saya sambung balik post nie k...bye2

Wednesday, 31 August 2011

Aktiviti ku....

aktiviti menangkap ikan...
aktiviti membuat sulaman
menjaga anak




erm...ni la sebahagian daripada aktiviti yang dijalankan sepanjang berada di sibu...erm...nak tau cerita selanjutnya dan sebenarnya........tguu episod yang akan datang...

Sunday, 28 August 2011

Coretan hidup selama 2mggu

Shalom.....

Baik lah, atas janji saya dalam post sebelum ini untuk mengkhabarkan aktiviti2 yang saya lalui sepanjang tempoh ini dalam post yang seterusnay ( kali ini) maka dengan penahanan ngantok tahap gaban sebab baru balik dari tgk konsert iban di Taman Samarindah ini, saya teruskan jugak untuk update...

Baiklah, saya mulakan sekarang ok????
 Hari pertama BORING.......................... Masuk hari kedua iaitu hari sabtu 20.8.2011, abang ipar ajak pergi memancing sekeluarga...Tanggapan pertama saya MEMANCING MMG BORING HUH....Mula2 sampai ke kolam destinasi, saya mmg tak ambik pot sangat, saya cuma layan lagu dalam hp ( gn earsphone ).... Pastu saya mula tertarik dengan gelak ketawa anak2 bila mereka dapat tangkap ikan seekor demi seekor...erm...Saya pujuk abang ipar mintak tolong dia tok cari kayu panjang jadi pancing saya, coz anak2 masing2 dah da pancing...erm...Nasib baik abang ipar sporting giler....hehehehe......jeng (1000x), dapat pancing ikan jugak akhirnya...First time dapat ikan...perh, gembira di hati tak terkira sampaikan bibir ini tak mampu lagi nak senyum sampai telinga...Lepas itu, semakin banyak tangkapan yang saya dapt...hehehehe, orang di seberang kolam dapat ikan besar2, saya dapat kecik jer...Balik umah jer, satu badan lenguh sebab asyik ke sana sini jer kat kolam ikan... Hasl tangkapan ikan kami semuanya 67 ekor...Mmg BESAR SANGAT la ikan tue....hehehehhe...sorry...Pict tak dapat disiarkan utk mlam ini sebab pict saya ada kat kawan...erm...tgu post seterusnya ya untuk edisi sesi petang bersama anak.....bye2

Saturday, 27 August 2011

Pengalaman Hidup Yang Penuh Bermakna

Shalom......

Huh.... Tepat kol 20:52 saya mula menaip kisah hati dari secebis hati ini...CEWAH...ayat mula nak jiwang2 jugak... Coretan ini merupakan sambungan kisah hati yang telah dikarang oleh saya sebelum ini....Banyak kisah yang ingin dikongsikan bersama...

Semuanya bermula pada 18 0gos 2011 sehingga 27 Ogos 2011...

Sepanjang tempoh ini, terasa diri sangat terasing dengan dunia luar kerana diri ini pergi menenangkan fikiran di Sibu...Diri ini terasing daripada dunia siber kerana laptop dan broadband ditinggalkan di Kuching... Pada hari pertama, terasa diri ini tidak betah dengan perubahan ini... Setelah itu, hari2 yang saya lalui semakin ceria dan penuh bermakna dengan kehadiran anak2 saya yang tercinta..  Apabila diri mula dilamun khayalan tentang dunia siber, anak2 akan datang untuk kacau STIM hehehehe.... Terima kasih anak2 ku... 

sulung : Carlos, girl : Aren, Bongsu : Calvin


Teringat lagi apabila Asya bertanya tentang kursus yang saya hadiri, saya menjawab persoalan itu dengan mudahnya...heheheehehe.... " Asya, kalau awak nak tahu ttg kursus itu, awak kena tgu post terbaru saya...hehehee" . Sekaranglah masanya saya bongkarkan segala aktiviti2 yang saya lakukan sepanjang tempoh BERTAPA saya..TAPI.........tggu yer....tggu post seterusnya....

SHALOM..................

Wednesday, 10 August 2011

TERPERANGKAP...

Shalom...

   Setelah hampir 2 bulan lamanya saya tidak update blog ini terasa diri ini kosong... Luahan ini ikhlas dari hati yang terpanggil untuk update blog kesayangan saya ini..

Selamat bertemu baru bala kaban ti udah ngelala diri ku tok, mintak ampun ngagai kitak laban udah l;ama nadai ngirum berita diri empu...

Penulisan kali ini ringkas aje sebab line internet sangat2 LAJU bila saya berada d rumah keluarga..Banyak yang ingin diceritakan, oleh sebab keadaan tidak mengizinkan maka saya ringkaskan sahaja...Cerita lain simpan bila line baek punya kan..hehehehehe...

Sentiasa seperti dia....


Terasa terpanggil untuk menarikan lenggok jari pada keyboard laptop ni, saya mengambil keputusan untuk meluahkan rasa hati... TERPERANGKAP??? Terasa diri terperangkap d kawasan yang lain apabila tak dapat update blog seperti sahabat sejati saya yang lain...Terperangkap dengan dunia yang penuh cabaran dan dugaan yang sangat2 mencabar keperibadian diri ini...

Cuti ini mengajar saya banyak benda dalam hidup, untuk mengetahui cabaran2 yang dilalui tunggu post yang seterusnya....BYE2

Saturday, 11 June 2011

Macam-macam

Shalom..ha..ambik ko, bila saya dah rasa nak update blog, 2 saya bagi...hehehehe...
Cuti semt nie memang banyak masalah kasih sayang yang saya hadapi...
Aku Dalam Dilema


KES 1

Erm...Masa gawai, kt kampung, tiba2 terserempak dengan ex bf dulu...pergh, nak tak nak suka atau tidak saya kena tatap mukanya yang kiut itu jugak..hahahahah GATAL kan...Mula2 tue perbualan lebih terarah kepada unsur2 persahabatan, bila dah lama2 tue, lebih kepada soal hat lak...Adoi, nie yang malas nie bila saya dah mulakan kegedikan tahap gaban ada gak yang tersangkut...Saya tau awak dah ada kerja yang bagus tahap cipan, tapi tolonglah jangan gunakan itu sebagai umpan untuk awak pujuk saya untuk kembali ke sisi awak ok... ( budget laku hahahaha). Hallo, saya bukan mata duitan ok....Jadi kisah AKU DAN DIA, saya hentikan sahaja...layan sajer la, tapi tak lebih sebagai sahabat ok...
Adakah Kamu pilihan Aku


KES 2

Adoiyai...Setelah berkali-kali saya menolak KASEH yang dihulurkan oleh jejaka itu, dia masih terhegeh2 nak cuba line lagi...Erm...Saya memang SUKE sangat la dengan perangai awak yang suka cuba line saya kan...Saya dah cukup sopan dan menggunakan ilmu KETIMURAN saya untuk menolok tawaran awak itu tapi awak masih lagi tak faham....Bahasa apa lagi yang perlu saya gunakan untuk awak faham kehendak saya??? Memang takkan saya layan awak la kan...Saya ajak kawan, awak lak ajak lawan kan....hehehehe konon2nya berani la kan...
Siapakah pilihan hati???

KES 3 a.k.a LAST

Ha...nie memang masalah saya yang paling susah lanie...Agaknya betul kot kata orang yang laki dan pompuan dan laki tak leh jadi kawan karib kot...Sebabnya, kawan baik saya tiba2 meluahkan perasaannya untuk COUPLE ngan saya....Ok, saya dah memang anggap awak sebagai kawan sejati saya, tiba2 awak kata nak saya jadikan awak kekasih hati lak...Banyak TAKTIK, TEKNIK, TEORI & FALSAFAH yang saya gunakan untuk mengelak serangan yang awak halakan kepada saya....hahahahaa.....Sekang masalah nie masih berlanjutan kerana sekarang awak tak dapat nak terima kenyataan bahawa saya hanya boleh anggap awak sebagai kawan sahaja kan....Erm...apa2 pun saya akan cuba sedaya upaya saya untuk selamatkan hubungan kita sebagai kawan yer...
Tatanetra Menjadi Penyelamat

Bila saya baca bailik post kali ini macam nak ketawa pun ada sebab  dalam ada masalah sempat lak saya selitkan lelucon...hahahhaha.... ok...bubai..

BARU???

Nama Berita Wai??? Gerai???

Shalom semua... Hari ini saya rasa sangat gembira kerana kepala saya semakin ringan sebab......JENG...JENG...JENG...

Kaca Mata Dulu

Rambut Baru


Akhirnya, berjaya jugak saya berambut pendek..hahahaha...lau start kuliah ti panjang balik la kan...hehehe, jadi tak la nampak pelik sangat kan.. Pasni perlukan keberanian untuk warnakan rambut lak tapi tak tau dapat ker tak coz saya nie OK ( org kampung) sikit...hehehehe....

Thursday, 9 June 2011

Siapa Mereka???

모든 하이, 이것 그들을 볼 수있다 (modeun hai , igeos eun geudeul-eul nae bol su issda)-hai semua, kali ini paparan saya adalah berkenaan Dengan mereka......

Siapa mereka??? Post kali ini akan merungkai siapakah mereka di hati saya, ramai teman-teman yang bertanya kepada saya, MED, KENAPA MINAT MEREKA??
Jawapannya akan saya ungkaikan sebentar lagi...hehehe...adakah anda tertanya-tanya Siapa Mereka???
Inilah wajah mereka yang sering menemani setiap saat yang saya luang untuk meneruskan hidup...


Choi Minho

 Choi Minho

Minho, minho merupakan salah seorang penyanyi korea berkumpulan. Minho Oppa ahli kkumpulan SHINEE...
Kenapa Minho Oppa seringkali muncul dalam mimpi saya???
Ketampanan dan kecomelan Minho Oppa menjadi idaman saya...saya suka semua tentang Minho Oppa..Bagi sesiapa yang pernah menonton rancangan DREAM TEAM siaran KBSW, anda tentu akan terpaut dengan "kegagahan" Oppa dalam melengkapkan semua misi yang diberi...

 Jika diberi peluang saya ingin bertemu secara personal dengan Oppa...hehehehe...Biarlah orang sering menganggap impian saya itu hanya mimpi semata-mata, tapi biarlah impian ini sentiasa tersemat di hati...



 Personaliti Oppa merupakan salah satu ciri-ciri yang perlu ada pada FUTURE HUSBAND saya...hehhehehe...sah2 makan hati berulam jantung tiap-tiap hari sebab takut suami kena rampas.. naega oppaleul salang!!!!



             
 Narsha Hyo Jin
Narsha Hyo Jin

Narsha Hyo Jin, Narsha merupakan orang terpenting dalam setiap incian dalam diri ini.. Narsha merupakan salah seorang ahli kumpulan BROWN EYES GIRLS...Saya mula minat dengan Nuna apabila Nuna mula menyertai rancangan INVINCIBLE YOUTH siaran KBSW...

Pada awal episode lagi saya sudah mula tertarik dengan personaliti Narsha Nuna sebab gaya dan personaliti Nuna yang bersahaja sehingga mampu membuatkan penonton serta tetamu undangan menjadi selesa...Walaupun Nuna sering dipersendakan oleh tetamu @ peserta lain dalam rancangan tersebut tentang umurnya yang sedang melali fasa 30 -an, namun Nuna tetap bersahaja..  ADA AKU KISAH...hahahaha...

Lagi satu, Nuna juga mempunyai nama timangan yang diberikan oleh peminat serta sahabat rapat yang mengenalinya...Nuna sering digelar ADULT IDOL @ MODONNA NARSHA..Panggiln ADULT IDOL diberi sebab, Nuna memulakan kariernya pada usia lewat 20 -an dan juga sering menggunakan simbol @ gerak badan yang 18 tahun ke atas...hahahahaha....

Narsha Nuna mempunyai tatu STAR di lengannya, saya suka tattoo itu sebab nampak simple n nice...Menyimpan hasrat untuk membuat tattoo seperti Nuna tapi tak tahu sama ada akan tercapai atau tidak...
dangsin-eul salanghabnida !!!



Jo Kwon
Jo Kwon

Jo Kwon @ Kwonie juga merupakan penyeri hidup ini. Kwonie merupakan ahli kumpulan 2AM yang paling muda dan comel...

Saya SANGAT suka keceriaan yang sering di bawa oleh Kwonie Oppa...Kelincahan Oppa seringkali mengundang gelak ketawa setiap insan di muka bumi ini...

Personaliti Kwonie yang ceria membuatkan saya teringin untuk mecari bakal suami yang lucu seperti Kwonie,. Walaupun Oppa lembut orangnya, tapi saya kagum dengan keromantikkannya terhadap GAIN BEG... Oppa sangat sensitif dengan setiap perkara kecil dalam percintaannya dengan Gin Nuna. Oppa memperincikan segalanya untuk kegembiraan pasangannya... Personaliti inilah yang membuatkan saya berangan-angan untuk memiliki seorang pelindung diri...

dangsin-eul salanghabnida!!!

Sampai sini sahaja post saya, post yang paling panjang saya pernah taip heheheehe......
SOUTH KOREA!!!!! WAIT 4 ME.....I'LL BE THERE!!!!!!!!!!! 
I LOVE KOREA
 

Friday, 3 June 2011

Setia Bersama...

Alang dah nak updte blog biar update semua yang ada kan...hehehehe...segala-galanya ada kan... lama gak dah simpan cita2 nie..Sepanjang bersama CINTA WIDOW, hidup ini diwarnai dengan corak2 kehidupan yang berwarna-warni ( pergh ayat...memang sah2 kena perli baik punyer ti )

suka duka bersama
Seronok bersama Cinta Widow bab semuanya PANDAI mengambil hati geng2...Masa KAKS merupakan masa yang seronok bila bersama..hahahaha...Sentap menyentap sesama sendiri sentiada mewarnai hari2 kursus yang dilalui CW...Paling banyak kena SENTAPAN ialah Kakak saya yang tercinta iaitu HANZ...Cian awak kak, Hari pertama dah sentap ngan Med, Layla , n Asya...pastu main tukar2 giliran lak nak sentap...hahahaha...Layla, ingat trademark kita 90 sentiasa bersabar kan...SENYUM, TAK PERLU KATA APA-APA...hahahaha..

saya sayang semua


 Kat cini, saya ingin mengucapkan terima kasih kepada CW sebab sudi berkawan dengan saya kan...( awak ingat kalau awak baik dengan saya, saya nak kawan dengan awak la kan...) Walaupun sering sentap-menyentap tapi masing2 tak panjangkan kesentapan diri...kan...ha...sekarang CW dah tau kan Med memang ada masalah komunikasi cikit pagi2 biasalah tue baru bangun kan...pastu semua bersiap AWAL kan hehehehe...ok r.. saya nak tengok Maharaja Lawak...sok update lain lak...

BUKTI

    Tabi bala kaban magang...Akai amai lama aku nadai nulis cherita ba blog tok...alu nadai ari ka muka laptop...Ni gik ka ngaga revision kena exam ari nya...Mayuh amai jerita ti ka dipadah ku ka bala kitak...

    Hai sume..hehehehe pergh memang lama tak update blog kesayangan nie...memang windu sangat2...cuti sejak start minggu ulangkaji final exam, cuti semst, g kursus KAKS, n last skali Gawai...ha...baru sekarang da masa nak meluahkan ISI HATI ini...
   
Hairan ker bila tengok tajuk kali??? ha...nak tau tak sebabnya...semuanya TERGAMBAR, TERLUKIS, TERPANCAR dalam gambar di bawah...Pergh memang bezt kawan ngan GENG CINTA WIDOW nie..Semuanya ada hobi yang sama iaitu, suka manjakan mata di mana sahaja anda berada....hahahahaha....Dulu, kakak Asya jer yang manjakan mata, ha...ambik ko...pakej tiga2 sekali Saya ada BUKTI " kebaikan " anda semua...Baik punya!!!

Terimalah persembahan gambar ini hasil tajaan hp Nokia saya....

Baik punya gambar kan...



Thursday, 21 April 2011

Bila...

Tabi bala kaban magang...Amai lama aku nadai nulis jerita gau ensera ba blog aku tok...Nyau lelengau asai. Enda lama da nyau ka peresa kami bala anembiak pelajar UNIMAS..Nya baru bendar belajar, diau di rumah amai ngasuh ku kelalu kelalah...Alu adai nemu ka belajar ti di rumah...Belai meda TV, ONLINE....Udahnya makai belama, tang enda gak besai tubuh...Amat tusut pikir ku....

Ok la...lama dah tak tulis kat blog... Erm, baru lepas makan buan tembikai..kakak kesayangan belikan untuk saya...Yerla ADIK KESAYANGAN dia kan kuat mengidam makanan pelik2..Lagi satu, KEGEDIKAN adiknya akan teserlah kalau kakak kesayangan ada...Semua nak manja2, hehehehe... Nasib baik tak kena penampar CIKGU...BILA kakak ada, semua kerja di rumah dia sapu...(adik malas nak wat), BILA kakak ada, semua kerja adik beres...( adik penat), Tapi..........BILA kakak ada, adik panas telinga...( adik kena sentap)...hahahahaha....

Malam tue, saja jer kami adik beradik lepak kat bilik mak...Dengan tangan yang GATAL, kakak selongkar almari mak...Dan.....JENE JENG JENG.....kakak jumpa baju PURBA mak...hahahahaha terbaring2, tergolek2, dan segala jenis TER reaksi kami...Mak tengok jer guna jelingan mata yang SEKSI, pergh gerenti mak SENTAP dengar kritikan pedas kami dua kakak...hahaahaha...Pastu datang lak idea kakak yang giler untuk memperagakan baju2 mak....Ingatkan dia sorang jer, pastu saya lak yang kena paksa guna baju MENGANDUNG mak dulu2...Adoi...ha...inilah hasilnya...MEMANG GILERZ...

Bajet Kembang



Kononnya Princess la tue
Kanak2 Riang


Thursday, 14 April 2011

Tour Bersama Mereka...........



keceriaan terpancar di wajah saya
Kegembiraan terserlah
Keterujaan terpancar

Senyum terukir...
Kasih sayang terpancar
Keselesaan bersama
 

Wednesday, 13 April 2011

kurus @ cantik???

Hai semua....

Erm...rajin lak med nak update lagi blog nie...Blog nie dah macam diari med dah rasanyer...Diari yang selalu jadi tempat luahan hati yang SUCI MURNI ini semakin dilupai...hahahaha, ayat poyos lak kali nie...ok, sekarang gah update blog sambil mengisi perut...lauk ari nie sangat simple, ikan goreng dengan sayur keladi masak pedas...Masakkan ibu kan...Kalau kat kolej, makanan yang sedap pun rasa tak sedap sebab macam2  nka dicaci kalau boleh...Lauk yang mak masak kalau simple macam mana pun tetap akan rasa SEDAP...hehehehe...Harapkan saya yang masak, memang KENYANG la satu family kan....



Pergh...kalau dulu, susah nak tengok med posing walaupun sorang2, tapi sejak masuk UNIMAS, kekalutan tentang kecantikkan...Yela, bila lagi nak posing cantik sorang2 kan...








Berbalik kepada tajuk di atas, erm...mesti kawan2 yang baca blog hanz akan ingat blog med kali ini tiru stail dia kan...Sebenarnya tak pun...kalau ikutkan dah lama nak menulis pasal tajuk nie, tapi kebetulan Hanz dah tulis tajuk G.E.M.O.K dia awal2, so med kena la tulis lambat cikit kan...




 Nie bukan posing tunjuk ketiak tau...ala
saja2 je nak ikut posing yang artis selalu buat kan...










Baiklah, saya mulakan HUJAH saya dengan ikhlasnya sekarang...Kalau nak tahu, 2 perkataan inilah yang selalu membuat hati ini tersentuh a.k.a sensitif... Orang terdekat akan selalu mendengar saya selalu MEMUJI diri sendiri cantik kan....Sebenarnya saya bercakap demikian untuk memberi semangat untuk diri ini...
Bila orang cakap saya Kurus, saya akan DOWN seketika kerana kurus sangat, bukan tak cuba untuk naikkan berat badan biar nampak normal cikit kan, tapi tak dapat gak naik...grrr....


 Ha...gambar nie nampak sangat muka berseri2 n suci kan...Gambar nie dah lama dah, sebelum g Sabah lagi masa tue, tue yang nampak cerah cikit tue...











Itu baru masalah pertama, masalah kedua perkataan Cantik, pergh...memang tak boleh dengarla kalau boleh....tak suka orang banding2kan kecantikkan diri ini dengan orang lain...Pergh...memang r cantik itu SUBJEKTIF, tapi saya sedar wajah saya tak lah secantik manakan....siapa awak nak kutuk2 paras rupa orang lain....terima kasih, saya akan ingat kata2 awak tadi sebagai pujian...Hitam tak bermaksud hodoh, putih tak bermaksud jelita..Jika saya  hitam tapi hati putih ok, jangan jer muka saya putih tapi hati hitam giler....
hanz yang da gak bagi tunjuk ajar nak posing...


Bagi saya, biarlah orang nak cakap apa2 pasal keaadaan fizikal saya, janji saya tahu personaliti saya baik...hahaha.....awak nak cakap ape pun saya akan ambil itu sebagai pembakar semangat....yes2...med akan bangkit semula....hahahaha....

p/s: HIDUP MESTI SEMANGAT!!!!!

Tuesday, 12 April 2011

fuhhhhhhhh....

Hai semua..........

Erm...sekarang nie gah tengok citer Si Capik sambil update blog...Lama gak tak update kan....yela saya memang sangat2 rajin nak update blog bila saya kat rumah kan....hahahaha...macam dah lupa diri jer...Fuhhhhhh...minggu nie n minggu lepas penuh dengan macam2 kejadian melanda dalam kumpulam Widow n Cinta...Ada suka, ada gak duka...tapi semua dugaan yang melanda kami tangani dengan cara musyawarah dan luahan dari hati ke hati....Itu yang membuatkan saya SAYANG sangat kat ahli2 kumpulan Wartawan sayakan...
  Minggu lepas jer dah hidup secara nomad...berpindah randah dari blik hanz ke blik layla, blik saya...last sekali blik layla n asya...Fuhhhh...memang best meluangkan masa dengan kawan2...Bila tengah malm menjelang, sesi kaunseling dan luahan dari hati ke hati dibuka....erm...yang hari terakhir masa lepak kat umah layla, med ingat nak tido awal kan...tapi bila Madu n Sahabat sejati memulakan sesi TEMU BUAL mereka lak....adoi yai.....yer, saya sebenarnya tak penat kan....memang suke sangat dengar SUARA MERDU mereka kan...hahahaha....Malam tue juga med n hanz telah DIINAI KUKUNYA oleh Layla...tq layla..hahahaha...Ruginyer asya takde.....oh yer, sambung blik td...bila med tak dapat tido, med g la join sesi kaunseling mereka...bla dah biz online youtube nak tgk maharaja lawak...Alih2 layla cakap ngantok n nak tido...yer, saya suke kan... saya dah bangun sebab mereka, dia leh cakap nak tido lak...ha........

saat indah bersama- malam berinai





 nampak jer macam fokus dlam kelas, itupun kalau anda melihat dari sisi yer...cuba tengok dari depan, anda akan melihat kelopak mata asya TUTUP disaat Puan Salbia menerangkan tip2 BM...hahahaha...yes, med dapat bekti seterusnya..hahahaha...pandai akak saya cover yer kak....











Erm...hari nie lak memang banyak benda yang menimpa kawan2ku...cian mereka...harap mereka tabah menghadapi semuanya...Hanz, kalo awak tak masuk program saya n asya pun takpe, bab 2 masa depan awak k...awak pk yang terbaik tau...walaupun kite x slalu bersama tapi saya tetap akan jadi kawan baik awak sampailah awak dah xsuke kawan dengan saya lagi...Buat asya lak, sabar yer sya dengan segala ujian yang awak alami sekarang nak2 lagi nak final exam...Ingat sya...awak takkleh jatuh, kalo bukan demi org lain...awak kena naik demi diri awak sendiri..Macam yang med cakap tadi, ape2 hal Mama awak kena utamakan sebab dia merupakan orang yang paling rapat dan sangat mengharapkan awak k....HIDUP ASYA N HANZ!!!!!!!!!!!!! Ingat Widow n Cinta will always with both of you....

Friday, 8 April 2011

Berucap @ Berbahas???

Tabi bala follower aku magang....Baka ke udah lama ku nadai upsate blog tok...Nyelai mai kok bala pangan ku madah...Ni gak lelak amai berjalai enggau sida....nyau round dalam unimas bala kami...Akai, lantang amai ati udah embeh magang pengawa ti ka digaga....nyau pechah untak...Hihihihi, ku sigi nemu bala pangan ku mesti sebening gau asai ka enda liat ati may macha blog ti ditulis ku tok laban sida agi berkira nukar B.I ngagai BM....
Enda mukai2 perut alu berasai pedih maya berjalai tadi....Erm, ka sambung baru dalam BM enggai ka bala pangan tauka peminatku enda nemu reti nama ti dikarang aku ditu...


Hahahahahaha.......pening tak kepala anda mentransletkan ayat2 dia atas??? Tue baru guna ayat simple, lom lagi ayat standard.....Ok2 berbalik semula kepada tajuk blog di atas, ha...nie kisah waktu pengucapan awam untuk group assmt.....Mmg best....................................angat coz saya memang hafal sangat la text saya kan....seronok rasaenyer....Tapi banyak gak yang lucu2 coz masa GRAF pengucapan sangat BERALUN....."KATA ORANG KAMPUNG", PENGUCAPAN KAMI LEBIH TERARAH KEPADA PERBAHASAN...adoiyai..................cantek, dengean aenyer 2-3 orang yang memang membuatkan ingatan ini berjalan lancar apabila melihat mereka SENYUM KAMBING n KETAWA KERBAU....hahahahahahaha.........terima kasih buat orang itu..........
3 WIDOW TERHEBAT...

 Mula2 asya berucap, nada ok...statik...karen masuk, meningkat cikit, med masuk agak menakutkan dengan banyak KELEWAHAN, ha.................masa yang ditunggu2, Fara masuk, pergh..........menusuk kalbu beb......2 merukan klimaks yang sangat MENYENTAPKAN hati semua pihak.....pastu kesimpulan Han pulak berkata2....mula2 ok tapi bila dah akhir2 memang seronok coz SEKONYONG2 keluar perkataan baru iaitu ITIU.....hahahahahahahahahaha.........agak sedap perkataan itu yer hanz...........
Bersama Pn. Salbia ( pengkritik UCAPAN BAHAS)



Sekarang nie lonely kat bilik coz yerla....Hanz cakap nak teman tapi sedap MELANDINGKAN MATA di katil suzy....fuhhh....pastu tunggu Layla dengan Asya tak muncul2 dalam bilik med ....ingat nak lepak sama tapi......lama gak tunggu bagus balik umah...( dengan nada geram+kecik ati+ tersinggung+kecewa+dan sebagainya....)erm.....ku diuji dengan KESABARAN, MENTAL yang tinggi, saya perlu berlajar untuk MEMAHAMI, dan saya kena MENERIMA kawan2ku seadanya...........
kumpulan perbahasan UNIMAS

Cian nyer dia....

Hai kawan2.....Yg Berusaha Cik Penasihat Cinta, Yg Dihormati Cik Ayat2 Cinta, dan Yg Dimuliakan Cik Bunga2 cinta....
kreatif sungguh


Hadirin yang dihormati,

Kepada sesiapa yang ingin menjadikan kawan saya untuk menjadi ahli di mana2 pusat jagaan kanak2. Jika anda individu yang mempunyai ciri2 seperti gambar di bawah, janganlah anda memperkecikannya kerana golongan ini bakal mencipta rekod DEKORASI MELIPAT KERTAS...Individu yan begini kita perlu sokong apa sahaja yang mereka inginkan kerana mereka juga bakal pemimpin negar....Cuma, anda hendaklah MENERIMA mereka dengan seadanya...Tanpa penerimaan yang BAIK nescaya anda akan MENTAL, hilang KESABARAN, dan sukar untuk MEMAHAMI....
Kehilangan zaman kecik


Hadirin yang saya sanjungi, apabila kita melihat insan ini, perasaan kesian sangat menusuk kalbu kerana
betapa rindunya dia dengan masa kecil dia. Apakah salah dia apabila keadaan mendesak untuk melipat kertas2 ini??? Adakah anda sanggup melihat keinginannya tidak tercapai??? Dimanakah sifat kemanusiaan anda??? ( mesti korang geram sebab banyak sangat soalan....ADE KU KISAH??????) Biarlah dia dengan dunianya sendiri, biarlah dia melayari sera mengimbau kembali ZAMAN KURANG TUA NYA itu.....hahahahaha...( eh lupa lak, waktu berucap tak leh ketawa gediks2)...

    
ala....ciannyer...     
bagus....sorang tekun bjar, sorang lagi  bersiap utk LANDING

p/s: sabar yer sayang......Med sedia menerima hanz seadanya...hahahahahhaaha.......