Saturday, 11 June 2011

Macam-macam

Shalom..ha..ambik ko, bila saya dah rasa nak update blog, 2 saya bagi...hehehehe...
Cuti semt nie memang banyak masalah kasih sayang yang saya hadapi...
Aku Dalam Dilema


KES 1

Erm...Masa gawai, kt kampung, tiba2 terserempak dengan ex bf dulu...pergh, nak tak nak suka atau tidak saya kena tatap mukanya yang kiut itu jugak..hahahahah GATAL kan...Mula2 tue perbualan lebih terarah kepada unsur2 persahabatan, bila dah lama2 tue, lebih kepada soal hat lak...Adoi, nie yang malas nie bila saya dah mulakan kegedikan tahap gaban ada gak yang tersangkut...Saya tau awak dah ada kerja yang bagus tahap cipan, tapi tolonglah jangan gunakan itu sebagai umpan untuk awak pujuk saya untuk kembali ke sisi awak ok... ( budget laku hahahaha). Hallo, saya bukan mata duitan ok....Jadi kisah AKU DAN DIA, saya hentikan sahaja...layan sajer la, tapi tak lebih sebagai sahabat ok...
Adakah Kamu pilihan Aku


KES 2

Adoiyai...Setelah berkali-kali saya menolak KASEH yang dihulurkan oleh jejaka itu, dia masih terhegeh2 nak cuba line lagi...Erm...Saya memang SUKE sangat la dengan perangai awak yang suka cuba line saya kan...Saya dah cukup sopan dan menggunakan ilmu KETIMURAN saya untuk menolok tawaran awak itu tapi awak masih lagi tak faham....Bahasa apa lagi yang perlu saya gunakan untuk awak faham kehendak saya??? Memang takkan saya layan awak la kan...Saya ajak kawan, awak lak ajak lawan kan....hehehehe konon2nya berani la kan...
Siapakah pilihan hati???

KES 3 a.k.a LAST

Ha...nie memang masalah saya yang paling susah lanie...Agaknya betul kot kata orang yang laki dan pompuan dan laki tak leh jadi kawan karib kot...Sebabnya, kawan baik saya tiba2 meluahkan perasaannya untuk COUPLE ngan saya....Ok, saya dah memang anggap awak sebagai kawan sejati saya, tiba2 awak kata nak saya jadikan awak kekasih hati lak...Banyak TAKTIK, TEKNIK, TEORI & FALSAFAH yang saya gunakan untuk mengelak serangan yang awak halakan kepada saya....hahahahaa.....Sekang masalah nie masih berlanjutan kerana sekarang awak tak dapat nak terima kenyataan bahawa saya hanya boleh anggap awak sebagai kawan sahaja kan....Erm...apa2 pun saya akan cuba sedaya upaya saya untuk selamatkan hubungan kita sebagai kawan yer...
Tatanetra Menjadi Penyelamat

Bila saya baca bailik post kali ini macam nak ketawa pun ada sebab  dalam ada masalah sempat lak saya selitkan lelucon...hahahhaha.... ok...bubai..

BARU???

Nama Berita Wai??? Gerai???

Shalom semua... Hari ini saya rasa sangat gembira kerana kepala saya semakin ringan sebab......JENG...JENG...JENG...

Kaca Mata Dulu

Rambut Baru


Akhirnya, berjaya jugak saya berambut pendek..hahahaha...lau start kuliah ti panjang balik la kan...hehehe, jadi tak la nampak pelik sangat kan.. Pasni perlukan keberanian untuk warnakan rambut lak tapi tak tau dapat ker tak coz saya nie OK ( org kampung) sikit...hehehehe....

Thursday, 9 June 2011

Siapa Mereka???

모든 하이, 이것 그들을 볼 수있다 (modeun hai , igeos eun geudeul-eul nae bol su issda)-hai semua, kali ini paparan saya adalah berkenaan Dengan mereka......

Siapa mereka??? Post kali ini akan merungkai siapakah mereka di hati saya, ramai teman-teman yang bertanya kepada saya, MED, KENAPA MINAT MEREKA??
Jawapannya akan saya ungkaikan sebentar lagi...hehehe...adakah anda tertanya-tanya Siapa Mereka???
Inilah wajah mereka yang sering menemani setiap saat yang saya luang untuk meneruskan hidup...


Choi Minho

 Choi Minho

Minho, minho merupakan salah seorang penyanyi korea berkumpulan. Minho Oppa ahli kkumpulan SHINEE...
Kenapa Minho Oppa seringkali muncul dalam mimpi saya???
Ketampanan dan kecomelan Minho Oppa menjadi idaman saya...saya suka semua tentang Minho Oppa..Bagi sesiapa yang pernah menonton rancangan DREAM TEAM siaran KBSW, anda tentu akan terpaut dengan "kegagahan" Oppa dalam melengkapkan semua misi yang diberi...

 Jika diberi peluang saya ingin bertemu secara personal dengan Oppa...hehehehe...Biarlah orang sering menganggap impian saya itu hanya mimpi semata-mata, tapi biarlah impian ini sentiasa tersemat di hati...



 Personaliti Oppa merupakan salah satu ciri-ciri yang perlu ada pada FUTURE HUSBAND saya...hehhehehe...sah2 makan hati berulam jantung tiap-tiap hari sebab takut suami kena rampas.. naega oppaleul salang!!!!



             
 Narsha Hyo Jin
Narsha Hyo Jin

Narsha Hyo Jin, Narsha merupakan orang terpenting dalam setiap incian dalam diri ini.. Narsha merupakan salah seorang ahli kumpulan BROWN EYES GIRLS...Saya mula minat dengan Nuna apabila Nuna mula menyertai rancangan INVINCIBLE YOUTH siaran KBSW...

Pada awal episode lagi saya sudah mula tertarik dengan personaliti Narsha Nuna sebab gaya dan personaliti Nuna yang bersahaja sehingga mampu membuatkan penonton serta tetamu undangan menjadi selesa...Walaupun Nuna sering dipersendakan oleh tetamu @ peserta lain dalam rancangan tersebut tentang umurnya yang sedang melali fasa 30 -an, namun Nuna tetap bersahaja..  ADA AKU KISAH...hahahaha...

Lagi satu, Nuna juga mempunyai nama timangan yang diberikan oleh peminat serta sahabat rapat yang mengenalinya...Nuna sering digelar ADULT IDOL @ MODONNA NARSHA..Panggiln ADULT IDOL diberi sebab, Nuna memulakan kariernya pada usia lewat 20 -an dan juga sering menggunakan simbol @ gerak badan yang 18 tahun ke atas...hahahahaha....

Narsha Nuna mempunyai tatu STAR di lengannya, saya suka tattoo itu sebab nampak simple n nice...Menyimpan hasrat untuk membuat tattoo seperti Nuna tapi tak tahu sama ada akan tercapai atau tidak...
dangsin-eul salanghabnida !!!



Jo Kwon
Jo Kwon

Jo Kwon @ Kwonie juga merupakan penyeri hidup ini. Kwonie merupakan ahli kumpulan 2AM yang paling muda dan comel...

Saya SANGAT suka keceriaan yang sering di bawa oleh Kwonie Oppa...Kelincahan Oppa seringkali mengundang gelak ketawa setiap insan di muka bumi ini...

Personaliti Kwonie yang ceria membuatkan saya teringin untuk mecari bakal suami yang lucu seperti Kwonie,. Walaupun Oppa lembut orangnya, tapi saya kagum dengan keromantikkannya terhadap GAIN BEG... Oppa sangat sensitif dengan setiap perkara kecil dalam percintaannya dengan Gin Nuna. Oppa memperincikan segalanya untuk kegembiraan pasangannya... Personaliti inilah yang membuatkan saya berangan-angan untuk memiliki seorang pelindung diri...

dangsin-eul salanghabnida!!!

Sampai sini sahaja post saya, post yang paling panjang saya pernah taip heheheehe......
SOUTH KOREA!!!!! WAIT 4 ME.....I'LL BE THERE!!!!!!!!!!! 
I LOVE KOREA
 

Friday, 3 June 2011

Setia Bersama...

Alang dah nak updte blog biar update semua yang ada kan...hehehehe...segala-galanya ada kan... lama gak dah simpan cita2 nie..Sepanjang bersama CINTA WIDOW, hidup ini diwarnai dengan corak2 kehidupan yang berwarna-warni ( pergh ayat...memang sah2 kena perli baik punyer ti )

suka duka bersama
Seronok bersama Cinta Widow bab semuanya PANDAI mengambil hati geng2...Masa KAKS merupakan masa yang seronok bila bersama..hahahaha...Sentap menyentap sesama sendiri sentiada mewarnai hari2 kursus yang dilalui CW...Paling banyak kena SENTAPAN ialah Kakak saya yang tercinta iaitu HANZ...Cian awak kak, Hari pertama dah sentap ngan Med, Layla , n Asya...pastu main tukar2 giliran lak nak sentap...hahahaha...Layla, ingat trademark kita 90 sentiasa bersabar kan...SENYUM, TAK PERLU KATA APA-APA...hahahaha..

saya sayang semua


 Kat cini, saya ingin mengucapkan terima kasih kepada CW sebab sudi berkawan dengan saya kan...( awak ingat kalau awak baik dengan saya, saya nak kawan dengan awak la kan...) Walaupun sering sentap-menyentap tapi masing2 tak panjangkan kesentapan diri...kan...ha...sekarang CW dah tau kan Med memang ada masalah komunikasi cikit pagi2 biasalah tue baru bangun kan...pastu semua bersiap AWAL kan hehehehe...ok r.. saya nak tengok Maharaja Lawak...sok update lain lak...

BUKTI

    Tabi bala kaban magang...Akai amai lama aku nadai nulis cherita ba blog tok...alu nadai ari ka muka laptop...Ni gik ka ngaga revision kena exam ari nya...Mayuh amai jerita ti ka dipadah ku ka bala kitak...

    Hai sume..hehehehe pergh memang lama tak update blog kesayangan nie...memang windu sangat2...cuti sejak start minggu ulangkaji final exam, cuti semst, g kursus KAKS, n last skali Gawai...ha...baru sekarang da masa nak meluahkan ISI HATI ini...
   
Hairan ker bila tengok tajuk kali??? ha...nak tau tak sebabnya...semuanya TERGAMBAR, TERLUKIS, TERPANCAR dalam gambar di bawah...Pergh memang bezt kawan ngan GENG CINTA WIDOW nie..Semuanya ada hobi yang sama iaitu, suka manjakan mata di mana sahaja anda berada....hahahahaha....Dulu, kakak Asya jer yang manjakan mata, ha...ambik ko...pakej tiga2 sekali Saya ada BUKTI " kebaikan " anda semua...Baik punya!!!

Terimalah persembahan gambar ini hasil tajaan hp Nokia saya....

Baik punya gambar kan...