Wednesday, 31 August 2011

Aktiviti ku....

aktiviti menangkap ikan...
aktiviti membuat sulaman
menjaga anak




erm...ni la sebahagian daripada aktiviti yang dijalankan sepanjang berada di sibu...erm...nak tau cerita selanjutnya dan sebenarnya........tguu episod yang akan datang...

Sunday, 28 August 2011

Coretan hidup selama 2mggu

Shalom.....

Baik lah, atas janji saya dalam post sebelum ini untuk mengkhabarkan aktiviti2 yang saya lalui sepanjang tempoh ini dalam post yang seterusnay ( kali ini) maka dengan penahanan ngantok tahap gaban sebab baru balik dari tgk konsert iban di Taman Samarindah ini, saya teruskan jugak untuk update...

Baiklah, saya mulakan sekarang ok????
 Hari pertama BORING.......................... Masuk hari kedua iaitu hari sabtu 20.8.2011, abang ipar ajak pergi memancing sekeluarga...Tanggapan pertama saya MEMANCING MMG BORING HUH....Mula2 sampai ke kolam destinasi, saya mmg tak ambik pot sangat, saya cuma layan lagu dalam hp ( gn earsphone ).... Pastu saya mula tertarik dengan gelak ketawa anak2 bila mereka dapat tangkap ikan seekor demi seekor...erm...Saya pujuk abang ipar mintak tolong dia tok cari kayu panjang jadi pancing saya, coz anak2 masing2 dah da pancing...erm...Nasib baik abang ipar sporting giler....hehehehe......jeng (1000x), dapat pancing ikan jugak akhirnya...First time dapat ikan...perh, gembira di hati tak terkira sampaikan bibir ini tak mampu lagi nak senyum sampai telinga...Lepas itu, semakin banyak tangkapan yang saya dapt...hehehehe, orang di seberang kolam dapat ikan besar2, saya dapat kecik jer...Balik umah jer, satu badan lenguh sebab asyik ke sana sini jer kat kolam ikan... Hasl tangkapan ikan kami semuanya 67 ekor...Mmg BESAR SANGAT la ikan tue....hehehehhe...sorry...Pict tak dapat disiarkan utk mlam ini sebab pict saya ada kat kawan...erm...tgu post seterusnya ya untuk edisi sesi petang bersama anak.....bye2

Saturday, 27 August 2011

Pengalaman Hidup Yang Penuh Bermakna

Shalom......

Huh.... Tepat kol 20:52 saya mula menaip kisah hati dari secebis hati ini...CEWAH...ayat mula nak jiwang2 jugak... Coretan ini merupakan sambungan kisah hati yang telah dikarang oleh saya sebelum ini....Banyak kisah yang ingin dikongsikan bersama...

Semuanya bermula pada 18 0gos 2011 sehingga 27 Ogos 2011...

Sepanjang tempoh ini, terasa diri sangat terasing dengan dunia luar kerana diri ini pergi menenangkan fikiran di Sibu...Diri ini terasing daripada dunia siber kerana laptop dan broadband ditinggalkan di Kuching... Pada hari pertama, terasa diri ini tidak betah dengan perubahan ini... Setelah itu, hari2 yang saya lalui semakin ceria dan penuh bermakna dengan kehadiran anak2 saya yang tercinta..  Apabila diri mula dilamun khayalan tentang dunia siber, anak2 akan datang untuk kacau STIM hehehehe.... Terima kasih anak2 ku... 

sulung : Carlos, girl : Aren, Bongsu : Calvin


Teringat lagi apabila Asya bertanya tentang kursus yang saya hadiri, saya menjawab persoalan itu dengan mudahnya...heheheehehe.... " Asya, kalau awak nak tahu ttg kursus itu, awak kena tgu post terbaru saya...hehehee" . Sekaranglah masanya saya bongkarkan segala aktiviti2 yang saya lakukan sepanjang tempoh BERTAPA saya..TAPI.........tggu yer....tggu post seterusnya....

SHALOM..................

Wednesday, 10 August 2011

TERPERANGKAP...

Shalom...

   Setelah hampir 2 bulan lamanya saya tidak update blog ini terasa diri ini kosong... Luahan ini ikhlas dari hati yang terpanggil untuk update blog kesayangan saya ini..

Selamat bertemu baru bala kaban ti udah ngelala diri ku tok, mintak ampun ngagai kitak laban udah l;ama nadai ngirum berita diri empu...

Penulisan kali ini ringkas aje sebab line internet sangat2 LAJU bila saya berada d rumah keluarga..Banyak yang ingin diceritakan, oleh sebab keadaan tidak mengizinkan maka saya ringkaskan sahaja...Cerita lain simpan bila line baek punya kan..hehehehehe...

Sentiasa seperti dia....


Terasa terpanggil untuk menarikan lenggok jari pada keyboard laptop ni, saya mengambil keputusan untuk meluahkan rasa hati... TERPERANGKAP??? Terasa diri terperangkap d kawasan yang lain apabila tak dapat update blog seperti sahabat sejati saya yang lain...Terperangkap dengan dunia yang penuh cabaran dan dugaan yang sangat2 mencabar keperibadian diri ini...

Cuti ini mengajar saya banyak benda dalam hidup, untuk mengetahui cabaran2 yang dilalui tunggu post yang seterusnya....BYE2