Saturday, 17 September 2011

Lega Sudah Gundah Gulana....hahahahahhaha

Shalom....

Hehehehehe....mulakan penulisan dengan mood yang ceria nie...Coz tadi 'bekas suami' call cakap yang dia dah ada pengganti saya....hehehehhe....kalo sebelum ini med luahkan dalam bahasa iban atas sebab tetentu a.k.a nak mengumpat la...Tapi sekarang setelah melalui hari2 yang genting, (cewah, ayat nak main gak) saya dapat terima semua dengan hati yang terbuka...
hahahah...perasaan ku kini



Ok3, berbalik kpd berita yang diterima sebentar tadi..Ok MANTAN SUAMIKU(hahahahahahahah), just call me this afternoon jush to informed me that he alrdy have a new WIFE....hahahaha...lucu bla ingat kan blik...ok2 ni sebahagian drpd perbualan kami:

ex:  Hi med, apa khabar? ggu stdy ker?
med: hallo...ggu jugak la, nape awak call? ada apa2 masalah?
ex: ( dengan angkuhnya) oh masalah xda, just want to tell u that i got a new woman in my heart..
med: oh, realy?( konon2 terkejut)...baguslah 2...tapi nape mesti nak gtau kat med?
ex: oh...saja jer, mana la tau kalo2  saya gtau awak, awak nak terima saya lagi???hehehehehe
med: ( adaoi, dia bolrh gelak!!, siap r) hahahahaha....owh, kalo saya ckp saya nak awak blik sekrg awak nak buat apa dengan pompuan 2???sanggup tinggalkan dia tok saya?? (ambek ko)
ex: ( lama gak dia)...erm, so skrg nie awak nak saya la kan?hehehehe... kalo awak nak, mesti la saya tolak pompuan 2...
med: hahahahahahahahhahahaha.....sorry ok, kalo nak tahu, sebab perangai awak macam nie la saya nk jauhkan diri drpd awak tau, ade ker patut awak leh buat main perasaan pompuan 2???hello, tak semua pompuan senang2 nk bagi hati n prsaan dia kat org k...lagi2 org macam awak...lagi satu, tlg jgn ingat yang kalo awak 2 ada rupa, so pompuan leh suka n setia setengah mati kat awak?walhal perangai macam TUT.....oh ya, tahniah la dapat pompuan baru k, harap awak jaga dia baik2 dan jgn buat dia macam awak buat saya sebelum ini...cukup lah awak tipu saya sorang k...hahaha thank god saya tak da body contact nagn awak k..( ala,...pegang tangan la...sorry k med tak suka nak pegang2 nie)....ok...bye...hehehehehe.....Pastu trus ttp hp...
Kini Bebas

Seronok n lega bla dapat luah semuanya kat dia....Bru dia kenal sapa MEDELINNA sebenarnya ok...
Oh ya, saya da gak perkembangan terbaru..tapi kena tanya pendapat BWC dulu k...hehehhe...tggu Hanz ada mas aterluang baru med nak luah n tanya pendapat dia...hehehehhe anyway, lpas gak windu med bla jmpa Hanz....Ciap peluk2 lagi 2....k2...bla med da information lagi med post k....HEART U ALL.....

Thursday, 8 September 2011

Akai nya iya datai baru!!!

Shalom...
Tabi ngagai kitak magang...Lelengau ka aku kitak wai??? hehehehe...Keterubah iya aku ka mintak ampun ngagai kitak ke ka macha post aku skali tok laban ati tok asai ke ka nulis ngena jaku iban aja...Alu lelengau ka nulis karang iban...

Akai madu pengelelak aku malam tok, mata nyau kulap2 laban malam tadi aku meda cherita korea, alu tinduk jam 630 dini ari tadi...Nyau merah igi mata. auk meh, aram ngelabuhka cherita aku...Enti kitak bisi macha post ku suba bc ku nyebut pasal laki siku tok...Udah gak ya ke ngasuh ati ku pedih enggau telih, diatu iya alu ka nyambung baru pengerindu antara kami..Aku ukai baka suba agi...Alu ku nganuk gau merak iya awak ka iya nemu sapa aku...Aku ukai indu ti ulih digaga baka ke ngena baju... Ka ke iya call enggau mesej aku, nadai meh aku ka nunda ka juluk at iya nya...Naka telih berpedi ati aku laban iya, kati iya alu nadai nemu suba aku tu sigi semampai sayau ka iya suba??? Diatu ati aku nyau nadai agi pengerindu ka iya, nya baru iya ka nguji ngulihka pengerindu aku baru??? Taja pan nuan tu keja Polis ti slalu nyaga likun rakyat, tang nuan enda nemu deka nyaga likun pangan enggau sulu ati nuan empu...Enda meh aku deka ngarap ka lelaki baka nuan nya...

Diatu idup aku nyau nyamai, nyau lantang, nyau senang...Taja nuan ninggal ka aku, tang anang nuan irau ke aku, nemu aku ngiga ke baru ti ulih sayau enggau rindu ka aku baka aku rindu ka iya empu...Nuan semampai ngasuh ati aku sinu ngelama tua bergulai, enda aku ka bedendam gau nuan...Siti aja pinta aku ngagai nuan, anang meh nuan ngaga org indu ti nganti aku ila baka nuan ngaga aku suba, jaga diri enggau manah anang agi irau tauka ngachau aku agi...Bungai ukai setangkai, kesulai ukai siti...

                 p/s  sorry yer kat kawan2 yg tak faham 2...hehehehe..nak tau cari la kamus iban k...:)

Friday, 2 September 2011

Kisah Sebenar Antara Hati dan Janji

Shalom...
Tabi bala menyadi enggau bala kaban magang...Keterubah iya, aku ka intak ampun enti bisi ngelama tu aku bisi ngaga penyalah ngagai kitak...Diatu akau ka ngemantai ka nama ti bisi dalam ati aku ngena leka jaku dalam blog tu...

Salam sejahtera dan salam 1Malaysia buat insan yang sudi membaca isi hati med nie...Setelah bermain berteka-teki dengan hasil nurkilan serta gambar2 kenangan yang diselitkan pada post2 yang lalu, kini rasanya tibalah masa untuk saya merungkaikan segala kisah yang membelengu diri ini sehingga menyebabkan saya BERKURSUS di Sibu...

Bagi yang rapat serta mengenali diri ini mungkin beranggapan saya merupakan manusia@insan yang happy go lucky dan sering tidak kisah dengan tanggapan orang tentang diri saya. Namun semua itu hanya di luar...Erm,.. mungkin anda akan berasa bosan dengan coretan hidup yang dilalui oleh saya apabila membaca post kali ini tetapi saya tak kisah sebab niat saya hanya ingin meluahkan segalanya sahaja...
Baiklah, semuanya bermula apabila saya mula membuka hati untuk seorang lelaki yang bernama H ( bukan huruf sebenar hahahahah). Baiklah, dia merupakan seorang lelaki yang baik dan lembut...Seorang yang bertimbang rasa apabila dibawa berdiskusi... Tapi hanya satu kelemahannya yang saya tak boleh tahan apabila dia mula bersikap tidak memahami, tidak memperdulikan, dan panas baran... Kalau nak tahu, cerita perkenalan dengan jejaka ini tak pernah diberitahu kepada BWC pon...( sorry yer, bukan niat nak berahsia)....Perkenalan bermula setelah putus dengan H yang BWC kenal 2...yang mmg lemah lembut 2...
Air mata sentiasa jadi teman setia

Disaat bermula hubungan semua baik, tapi lama2 jadi KO...erm...kalau dulu saya memang akan ambik langkah seribu untuk pergi daripada dia, tapi tak tau pulak apa dah jadi masa 2 saya diamkan diri jer...Sampaikan saya ambik tindakkan untuk melepaskan geram saya dengan jejaka lain...saya permainkan perasaan mereka tanpa belas kasihan...Saya cuba untuk berubah apabila putus dengan dia, tapi hati mainkan perasaan orang semakin menebal...Saya berkawan, berkawan, dan terus berkawan sampaikan saya rasa hidup saya akan menjadi lebih bermakna kalau mereka2 yang pernah mempermainkan dan dipermainkan oleh saya tidak wujud dalam diri ini....

Hati terluka tiada ubatnya

Sejak balik dari Mukah, saya mula memikirkan tindakan saya untuk masa hadapan saya...Selepas berfikir sedalam2nya, saya mengambil keputusan untuk pergi menenangkan fikiran dan hati di Sibu....

Di sana, segala pujuk rayu dan perkenalan ditapis dan disekat seketat-ketatnya supaya hati tidak terluka lagi..hehehehhee...pergh, cter sedih lak postnie.......tukar mood jap...ok, bila dah ada kat Sibu, jadual harian bertukar secara drastik, awal pagi lagi dalam kol 615 dah bgun antar anak pergi sk...blik je tdo jap, bgun kol 8 trus masuk dapur tlg kakak kemas dapur...tengah hari lak ambik anak dr skul n trus g lepak kat beranda blok askar dengan isteri2 askar(jiran akak)...Lepak dengan kak Ai dan Sarah...Kak Ai baya kakak saya, Sarah muda setahun dari saya.. Jiran2 ingat saya muda lagi daripd Sarah sebab yer la kan saya kan lom kawen g...

lepak di beranda blok


lepak kat pondok

Waktu lepak tengahari dan petg di pondok depan blok askar memang best sebab banyak ilmu rumah tangga saya saya dapat...Daripada ilmu menyulam hinggalah ilmu untuk org yang dah berkahwen sahaja hehhehee...Kira pukul 630 ajak anak yang tua pg ronda2 naik basikal keliling kem...Nape g lewat???? Sebab kalo g awal banyak org bujang akan berkeliaran, so malu ok.....heheheehehe....



Saya lebih mempraktikan ilmu sosial saya di Sibu, seronok dapat memerhatikan gelagat isteri2 askar, ada yang pandai dalam bab2 KETUPAT...heheheheh join dengar n perhatikan jer la kan....( DOSA BUAT KETUPAT BULAN POSA)Kadang2 tugas saya jugak jadi pemandu kepada kakak dan kawan2nya....Saya akan drive kan mereka ke bandar, pasar,atau bazar ramadhan yang berhampiran...hehehhhee...ok la, post kali nie panjang sangat r....lain kali saya sambung balik post nie k...bye2