Tuesday, 26 June 2012

VISA???

Tabi semua,

grrrrr.... geram campur risau tahap gaban nie... Mggu depan dah depart, medical check up esok, then persoalannnya, sempatkah VISA aku 2 ciap... Tolong... AKU TAKOT GILER sekarang..... Lau lah ade alternatif lain selain drpd visa plajar, aku ambik jew travel visa.. kan senang.. aku dalam dilema sekarang nie....

Monday, 25 June 2012

BEBAN





Tabi semua,

Hai, hari nie masa ku diwarnakan kat bank...maybank....
Hari nie, g wat acc maybank kat kota sentosa. erm, duet banyak, tapi bukan duet aku la, duet ABAK... Thanx ABAK bagi pinjam duet untuk LINA... Sebenarnya aku rasa bersalah sangat bab antara aku dengan kakak2 ku yang lain, aku lah yang paling banyak guna duet ABAK... Aku serba salah sangat... Aku tau abak susah2 cari n kumpul Duet, then aku lak yang guna... Banyak lak 2.. huhuhuhuhu, ku nk meleleh sangat, tapi aku xleh meleleh depan dia, nanti dia ssh ati lak... Tinggal 2 mggu lagi aku nak jalan, erm... berat ati nk pergi, barang pon aku lom kemas g, buku jew ku simpan... Aku telah jadi beban yang dasyat kpd ABAK N MAK... dah la paling bongsu, n paling banyak guna duit..Dulu guna banyak untuk masuk UNIMAS, pastu sekarang guna BANYAK GILE untuk ikut program pertukaran pelajar... Maaf bak, bab lina banyak sshkan abak...huhuhuhu, lina janji lina akan jaga diri n jadi kebanggaan keluarga kita k...Biarlah banyak yang pandang rendah kat keluarga kita, tapi lina tau satu hari nanti, owg akan hormat keluarga kita BAK.....


p/s : namapknya kena kawen lambat r nie...hehehehe, berkhidmat untuk kluarga dulu, baruleh pk pasal benda lain....

Friday, 22 June 2012

22 JUNE 2012







Terakhir untuk semester 2 Tahun 2



Tabi semua,
Hai, ape khabar wahai blog kesayangan aku…. Hari ini aku penat sangat tapi segala kepenatan aku itu memberi aku satu memori yang sangat terbaik yang akan aku kenang sampai bila2…
Hari ini aku, WAWA, ASYA N CRYSTAL ANN@kakak ipar med, g jalan2 kat muzium… saja jew nak bawak agashi (crystal) n asya pergi muzium Kuching bab mereka tak pernah masuk situ…erm..’MED, NK MASUK KENA BAYAR BERAPA???’ hahahahahahahhahahahaha…kak, masuk muzium tak payah bayar la…adoiyai…dah 2tahun kt  UNIMAS xpernah g muzium kew…haiya…naper tak cakap awal2 dulu, leh saya bawak awak kan… tetiba hari ini kami tiga jadi pemandu pelancong kpd agashi…lucu sangat…hahahaha…nak2 kalo xtau nk ck paper, then mulalah kami tiga ckp BM jew…ciap mengata lagi…hahahaha….sorry my sister in-law…hehehehhe….
Seronok sampai nak gile..hahahaha, melampau kan…tetapi 2 lah yang aku akan windu t…nak2 lagi windu kat kakak ipar Korea aku nie…seyes, entah bila lagi kami akan jmpa depan2 kan….thanz agashi bcoz u want to be my good friend n my sister in law…. Heeheheheh….
Sedih gak bila ahli kumpulan asal WWC xdapat gather bersama untuk tutup sesi tahun 2 nie kan..erm..Kamek windu kitak duak…LAYLA N HANZ…huhuhuhuhu, kitak duak take care k… tolong jaga asya mun kamek xda semt depan…ciannya sowang2 lak….kamek pergi coz berjuang untk negara n bangsa…hahahaha, kedak mao pg berperang jak eh…
WAWA N ASYA… terima kasih korang bab sudi keluar n bekorban masa n DATING sebab nk keluar ngan med…tq kak……… huhuhuhuhuhu L…… saya akan windu giler2 kat korang… WA, kmk tau masa kitak baca tok, kmk dah pergi cinun ( mun visa diluluskan)…sorry padah lambat LINK blog kamek ngan kitak…tapi kmk dah berjanji ngan dirik pun yang kmk akan padah link tok mun kmk dah pergi merantau… kitak ingat pesan kamek wa k…Jaga dirik n jaga asya bait2 lak…. Boh kitak duak lupak kamek…  Semt depan kamek akn windu bermesej pake kertas ngan kitak nak… macam biasa… “WA…. KAMEK NGANTOK EH”…..hehehehehehhehe…….. Jaga dirik, kmk tau pemfailan kitak dah berjaya, boh dikenang owg yang curang ya….hahahah, biar jak nya bahagia ngan STAR… kitak boleh dapat pengganti yang baik k….. mmmuuuaaahh…. Kitak boh cepat putus asa wa, mun da masalah , kitak email jak kmk k… kamek sedia mendengar masalah kitak wa…. Jaga nembiak Astralia ya ngan kmk..hahahahaha…. tq Wa, sebab sudi jadi kawan kamek WA…. J … kitak nang best WA…sorry mun kamek pernah polah kitak sakit ati ka… kmk mintak maaf dari lubuk saraf ati kamek wa…. Tunggu kmk pulang k Wa…. Tolong ganti tempat kamek sekejap jadi tulang belakang asya…. Kitak duak boleh saling bergantungan k…. love kitak wa….

ASYA….. kakak………………… saya sayang awak kak…. Terima kasih sebab sudi bekorban tak pergi dating kak… saya sangat hargai kak… sori sebab saya awak xdapat g dating tadi…  Kak, saya nk meleleh r…. awak, jangan lupakan saya tau…saya nk bila saya blik nanti, awak ttp owg yang sama saya kenal k.. jangan ada perasaan awkward bila ngan saya nanti… Awak, kalo awak awak ada masalah jangan lupa cari saya kak… saya akn luangkan masa saya dengar masalah awak kak.. walaupon kita jaoh kak, saya tetap akan ingat awak… saya tau saya akan bayangkan awak ada kat sebelah saya bila ada dalam kelaz nanti.. saya kan ingat mata kuyu awak dalm kelaz sebab terlalu fokus kan… hehehehe… kak, awak kena fokus t kak… saya xda semt depan tok tolong xplain kat awak blik nanti kan… awak jaga diri kak.. kuatkan diri awak tue.. jangan dengar kata2 cacian @ sindiran jadi ISLAND 2… awak buat xtau jew kak, coz awak kna tau, saya akan balik jugan nanti…. Mungkin sebulan yang terakhir saya akan cuba masuk klaz nanti k… saya boleh teman awak kan…bila saya ada nanti, xda owg berani cakap awak ISLAND k…. J… sapa kutuk awak, nanti saya belasah… hahhahahahah….. kak, jaga hubgan awak ngan Abang Ipar k… biasalah tue lau gadoh2 manja, adat berkaseh kan… lau perlukan nasihat cinta, saya kan ada…hhahahhahahahahhahahahhahahahhaa……… Awak jangan nanges tau bila kenang saya, nanti saya dapat rasa kat sana nanti… maklumla.. kita kan kembar sama rasa hati… hehehehehe………. Kak, selamat balik ke BRUNEI kak… 7/7 kita jumpa tau… 8/7, awak kna antar saya… Bye kak… ( untuk semt ni n semt 1 thun 3)
Macam2 halangan yang aku dapat sebelum pergi merantau… aku harap semua berjalan lancar.. dengan pemergian aku nanti, aku harap aku akan jadi orang yang boleh bantu kawan2 n generasi akan datang… amen… SEMOGA SEGALA URUSAN AKU BERJALAN DENGAN LANCAR… AMEN….

Wednesday, 13 June 2012

seronok atau sedih???

ha...tgah2 da mood nak belajar nie, ada lak mood aku nk update blog ku nie...hehehehe, walaupon xseberapa tapi blog nie tempat aku meluahkan hati ini...hehehehehehe....seronok main2 ngan kawan baik aku...cian asya, saya dera emosi awak...hahahahhahaha......

Mungkin terpengaruh dengan tensennya nk uruskan urusan RMIT nie....pas satu ciap, satu g dtg...nk exam g nie...huhuhuhuhuhuhuhu...ingat nk mntak tolong asya terangkan kat aku pasal s.inq..tp dia ada komitmen ngan dak lain kan...owg dah cop dia awal... kang xsedap lak ku kacau daun...so??? aku kena bljar sendiri la ri nie...huhhuhuhuhuhu... esok ku da 2 paper... counselling n s.inq...haiya..terbaek beb...

ERm...xsampai 1bulan g ku nk pergi bljar kt luar Malaysia...huhuhuhuhuhu, seronok ada, sedih pon ada... seronok bab aku akn dpt pglaman baru kt tmpt owg, sedih bab aku kn tinggalkan keluarga n sahabat sejati n kembar aku...huhuhuhhuhu...camner r nasib ku nanti kan...erm...mulai sekarang kenalah aku  biasakan diri belajar tanpa ASYA...huhuhuhuhu...xpe2....katenye xnk terlalu attach ngan aku...takot dia tak biasa...aku lak jenis yang sebelum pergi jaoh, aku nk spend masa2 yang ada ngan mereka..then aku xlah menyesal bab xluangkan cukup masa ngan mereka...huhuhuhuhu...ape2 pon kn hormat keputusan dia kan...takot gara2 cara aku, dia rasa sakit....hehehehehehhe.....xpe kak saya paham... :) saya tetap sayang awak kak.... TERIMA KASIH SEBAB SUDI JADI SAHABAT SEJATI SAYA DARI DULU, SEKARANG, DAN SAYA HARAP PERSAHABATAN INI AKAN BERKEKALAN.......

Tuesday, 5 June 2012

KHAS UNTUK ASYA N WAWA

walaupon lama lagi nk pergi.. ( kalau ditakdirkan), saya nk tujukan lagu nie tok korang k... hehehehe, mlm nie main lagu jew... selamat menepuh final exam... juh belajar sama esok kat PUSTAKA SARAWAK...hahahhahahhaa... biar 1dunia tau kan...



Lirik Selamat Tinggal – Zizan Raja Lawak & Dina

Selamat tinggal kawanku
Tak mudah aku pergi
Bila wajahmu
Sentiasa di hati ini
Ok dah memang
Bukan mudah untuk ku menerima hakikat
Dalam hidup ini sentiasa ku tersekat
Apa yang ku harapkan
Kasih sayang yang suci murni
Tetapi semuanya hilang setelah kau pergi
Dulu hari-hari ku berwarna warni
Kini kian mendung
Ia tinggal satu memori
Jangan jangan lepaskan genggamanku ini
Hidupku hanya bermakna jika kau di sini

Mana janji mana erti
Kenapa gembiraku kini menjadi sepi
Musnah segala apa yang ku impikan
Tetapi ku tetap tabah
Kerana Tuhan yang menentukan
Kau tetap pergi apakan daya
Walaupun ku telah mencuba sedaya upaya
Ku harapkan ini sesuatu yang kekal
Namun ku terpaksa melepaskanmu baby
Selamat tinggal

Selamat tinggal kawanku
Tak mudah aku pergi
Bila wajahmu
Sentiasa di hati ini

Tiada ertinya kau tinggalkan aku
Sedangkan teramat ku mengasihi dirimu
Cuba ingat semua yang kita pernah lalui
Sayang bukalah fikiranmu kembali
Ku tak mahu hidup tanpamu di sisi
Hanya kau seorang yang pernah aku kasihi
Jangan pergi jangan pergi
Jangan tinggalkan aku begini
Jika aku yang engkau cintai
Kenapa semua ini
Kenapa semua ini
Mengapa semua ini
Jika aku yang kau cinta
Mengapa semua ini
Kenapa semua jadi begini
Kenapa mengapa
Jangan pergi jangan pergi
Jangan tinggalkan aku begini

Selamat tinggal kawanku (usah pergi)
Tak mudah aku pergi (jangan biarkan ku menderita)
Bila wajahmu
Sentiasa di hati ini (aku sentiasa di dalam dada kamu sayang)
Walau ku pergi sayangku ( usah pergi)
Dalam jiwaku ini
Kaulah cintaku yang kekal
Selamat tinggal.................

lama lagi kan......

my memory....





















Sahabat & Kembar dalam Hidup Aku



Tabi semua….

Tetiba lak rasa nak menulis kat blog yang tak seberapa ini…spontan jew rasanye bab teringat kat kawan2 yang terbaik dalam hidup ini…walaupon cuti kejap jew tapi seyes mmg aku rindu giler kat korang2…. sahabat selamanya kan…….

Teringat masa mula2 semt tahun satu dulu…semua bawak haluan masing2 n ada kawan rapat kan…hehehehehe…dulu ingat lagi, kawan yang paling rapat dengan aku adalah YATT..ehheheeee….seronok kawan ngan dia…banyak yang aku belajar daripada dia… then berkenalan dengan HANZ…erm…moment yang seronok sangat..2 semt ddk sama n paling penting tempat ddk pon sama jew…bak kata mentor “ TEMPAT DDK 2 DAH LEKAT NGAN GAM DAH KAT PUNGGUNG 2”. Heheheheh….rapat ngan EKY… Bab sama kumpulan dalam Minggu Aluan Pelajar…heheheh...1 grup lak 2… 2 semt satu grup, then tahun 2 semua berpecah kecuali aku n ASYA…hehehhehehe…..bersama sehingga kini….

ASYA???? HEHEHEHE….dia r sahabat kini dan selamanya… tetibe rasa touching lak… seyes banyak yang kmi 2 tempuh bersama… kau ada dikala aku suka, dikala aku duka….cehwah….mula2 dulu mmg aku tak berapa nk berkenan ngan minah nie, lagaknyer……hanya Tuhan jew tau…..tup2, jd KEMBAR ku lak..hehehhehehehehe…… Itulah takdir namanya kan… dari tak suka trus jadi sahabat sejati….. ASYA, saya bersyukur sangat2 dapat jd kawan kak…tq kak bab sudi dengar luahan hati n menemani saya.. tak lupa gak bab awak sudi jadi sahabat ketawa n nanges saya kak…. J …. Tak tau lah camner r saya n jalani idup saya tanpa awak t kak… sapa nk dgr kisah pahit manis t saya kak.. huhuhuhuhu L….. kak, awak kena kuat k..jangan biarkan orang lain tekan hidup awak kak… jangan tunjukkan kelemahan awak pada orang kak bab benda 2 akan wat org attack awak kak.. walaupon saya jaoh t kak, saya ttp sokong awak dari sana t kak ( lau ditakdirkan saya pergi kak)….. awak boleh percayakan WAWA k… lau per2 yang boleh diselesaikan dengan baik, awak selesaikan k kak.. BELAJAR UNTUK SAYANG MUSUH AWAK KAK… Tolong jangan sorok kan ape2 yang berlaku t tau kak, saya tak nak awak simpan n rasa pedih n sedih sowang2 kak…..tu wat saya rasa sangat bersalah kak… macam saya tak dapat jadi sahabat suka duka awak jew kak..saya tak nak kejadian ri 2 berulang lagi kak…tolong k kak…. saya xnak jadi kwn suka awak jew kak...

Then, LAYLA….. walaupon kita tak rapat sanagt tapi kamek nang menghargai kitak sebagai kawan kamek LAYLA… sori LAYLA mun kamek da polah salah ngan kitak…. Mun kitak sama Fakulti n Program ngan ASYA, mungkin kamek bukan kawan baik nya nak…hehehehehhe……. Walaupon kita sama unur, tapi kenak kamek rasa kitak tok keda adik jak…hehehehhe… perasan la ya…. Kamek sayang kitak LAYLA…..

WAWA…. Wa……………………………………. Kamek sayang kitak WAWA…. Inilah sahabat yang menjadi tempat kedua aku meluahkan perasaan kan…. Kamek nang bersyukur kamek n kitak ditakdirkan jadi kawan baik wa…kamek dah anggap kitak sebagai adik beradik dah wa…. Walaupon sama kelaz masa tahun 1 dolok tapi kita x rapat gilak nak…hehehehhe…kitak ya sombong na juak… hahahaha.. nasib kitak tumpang keta kamek time semt 2 WA, mun sik, sikda la kita rapat nak WA…  WAWA, mun kamek jadi pergi sambung g CINUN, kamek maok mintak kitak tolong jaga ASYA k… boh tertipu ngan kata2 OK nya kelak…. Nampak keras WA, tapi nya ermm… tut….. banyak empangan air nya WA… paham2 jak la nak… kitak boh tinggalkannya sowang2 lak WA… nang kamek mintak tolong kitak tok bena2 WA…. Mun kitak sik tahan ngan ulah nya, kitak bertahan until kamek pulang k… kitak tauk nak banyak yang mao attack nya..cdak ya tunggu kamek pergi jak tok WA… WA tolong jadi tulang belakang nya WA…

SAYA TUJUKAN LAGU NIE TOK KORANG K…

Lirik Lagu Sahabat – Najwa Latif ft. Syamkamarul, Sleeq

Kau ada dikala ku suka
Dikala ku duka
Setiap tangisan dan juga ketawa
Kau ada dikala ku perlu
Setia menemaniku
Pegang erat tanganku bila aku jatuh
Kau lah yang selalu
Selalu menemaniku
Mendengar kisah pahit manis
Hidup ku

Kau lah yang di situ
Setia menunggu ku
Kau lah yang satu
Menjadi sahabatku

Kau ada di kala ku jatuh
Di setiap bangunku
Terus menemaniku
Tanpa rasa jemu
Kau ada di setiap tawa
Di kala bahagia
Kau menjadi sahabatku
Selamanya
Kau lah yang selalu
Selalu menemaniku
Mendengar kisah pahit manis
Hidup ku
Kau lah yang di situ
Setia menunggu ku
Kau lah yang satu
Menjadi sahabatku

Yeah sahabatku
Tetap bersamamu jika kau perlukanku
Dan ku tak kaku tak kekok
Kalau sampai buntu kita belok yok (yok)
Berjangkit sesama seperti mengusik si melatar
Kau kau jangan kau melampau
Dan kalau siapa mengusik Najwa
Tolong bagitau aku tapau

Ku tahu ku kan selalu ada
Pada dirimu
Dan ku harap kau juga rasa begitu
Kau lah yang selalu
Selalu menemaniku
Mendengar kisah pahit manis
Hidup ku
Kau lah yang di situ
Setia menunggu ku
Kau lah yang satu
Menjadi
Kau lah yang selalu
Selalu menemaniku
Mendengar kisah pahit manis
Hidup ku
Kau lah yang di situ
Setia menunggu ku
Kau lah yang satu
Menjadi sahabatku
Sahabatku