Thursday, 30 August 2012

Release Tension!!!

Tabi bala kaban ..
Nama berita kitak wai?? manah wai??? udah merarau, salau  kitak wai??

Hye.. what up?? hehhehe.. long time no see.. hehehehe... Lama nya tak update blog... xda masa la... n yang penting xda yang menarik yang belaku dlm hidup med.. Boleh terima tak alasan tue?? hehehhe..
Pe per pon.. med nk kongsi cara med hilangkan tensen kat sini.... xpernah2 pergi tempat macam nie, tapi tergerak hati lak tersinggah kan.. seyes seronok.. Assigmt makin bertambah. grrr..... Rindu  nya SARAWAK.. oh ye, Buat pengetahuan korang, Yara dan Kaddy dah sampai UNIMAS dah.. bagi yang mengenali mereka t... layan la mereka baik2 tau.. mereka ada 3 org.. ANN, YARA dan Kaddy.. Yang Yara tue jangan lebih2 tau.. med dah cop. hahhaha.. tapi sayangnya merokok.. huh!!!! masak dah pandai dah... gla cool n nampak hensem lak bila tenok dia masak.. hehehehe.. gatai!!! tapi .. erm... merokok 2 mmg cancel la kan. hahaha...so ambik la si Yara tue lau kprang nak... ciri2 kat dia 2 da bocor la..erm.. maklumlah nak cari pasagan IDEAL kan.. hahhaha...

yoyo.. g tmt game.. hahahhahhaha

seronok nampak!!..Assmt tak ciap g

yeah!! tepuk tangan....

bukan MAN KIDAL, tapi MED KANAN

video 
pergh..  memang TERBALIK med man gitar
speaker lapt med.. erm.. nak melalak lam blik

jam kesayangan.. shinee, big bang, girls generation

x payah nk ashley sangat r.. tau r g post kat OZ..



Itu sahaja... lain kali jumpa lagi k.. hehehheheheheh bubai.. MMMUUUAAAHHH!!!!!

Saturday, 25 August 2012

Healesville Sanctuary - Zoos Victoria

Tabi bala kaban.. Nama berita?

 Hye.. huhhuhuhuhu... It is soooooo FREEZING f**k... HAHAHHAHA...... beku tol.. Siang slalunya cuaca dalam 16 darjah Celsius... Tapi bila malam, cuaca urun mendadak... jadi dalam lingkungan 3 darjah Celsius kebawah pergh!! Menusuk tulang...

Okay, YEAH!!! CUTI PERTENGAHAN SEMESTER.... hahahahha... Hari pertama cuti semester dimulakan dengan lawatan ke Healesville Sanctuary. Ann yang bawak.. Kami pergi berempat dengan kawan dia sekali.. lupa lak nama dia.. Jarak dari Preston ke Healesville dalam lingkungan 2jam perjalanan la... Pemandangan yang sangat cantik sepanjang pejalanan.. Macam dalam cerita koboi jew bila tengok banyak ladang anggur untuk buat WINE... Then da besar giler padang yang ada lembu, kuda, kambing biri-biri & kerbau. Kalau kat Malaysia pemandagan banyak kelapa sawit, kat sini kelapa sawit tak pernah med jumpa, yang banyak anggur... Erm.... YUM!!! Dalam pukul 11 lebih jugak la sampai dari pukul 9.10 a.m tadi berangkat dari Bell Street.... Bayaran masuk untuk student $25, tapi memandangkan med nak jugak rasa pegang kangaroo, so kena la tambah $10 lagi untuk join MAGIC MOMENT... T tengok la pe magic moment k... Layan je la ganbar yang ada....

Welcome.. Welcome

Koala Bear

Kangaroo


wow.. CANTEK NYER AKU....

Ann, her friend, and Me

Snake... yeah!!!



I believe I can fly


Feeding the PARROT

Parrot makan KUACI


Patypus Area

Feed the kangaroos..

Felt like honeymoon with that guy..hahahaha

Lembut giler bulu dia...

romantik tak kami??? hahahahaha






Ada hospital lagi tue dalam nie...




SUPER MED!!!


Sebenarnya banyak lagi gambar,... tapi untuk tontonan orang yang penting dalam hidup med la kan... heheehehhe... THANKS TO EZZAH SEBAB JADI CAMERA WOMAN MED HARI NIE... :)

DA...........

Wednesday, 22 August 2012

Wow!! A big step for me...

Tabi bala kaban...

Hye, entry kali nie med nak share about my activity today... hehehehe.. I just came back from RMIT.. Had a presentation regarding the racism and oppressions.. wow... It such a great presentation that I have... We have to facilitate a group of student.. Hehehehe.. Med sangat nervous... hehehehe.. tapi manage untuk cover nervous.... Presentation untuk subject favorite med kan.. SW WITH GROUP.... So kenalah buat yang terbaik walaupon banyak tangisan kan.. haahhahah.. Yeah, tapi med bangga sebab med dapat keluar daripada comfort zone med kan.... hehehehe... Thanks sangat2 kat group members med... Group med sanagt best.. Kami saling bantu membantu hahahaha.. ( skema tol bahasa)..  Yeah med sangat suka group med.. erm.. xtau nk cakap ape lagi.. tapi yang pasti classmate med puji hasil facilitation kami.. and Dr. June and kawan lain puji med gak hahaha.. Med berani kan.. yeah... Buat ape nak malu kan.. semester nie jew kot med jumpa mereka.. bak kata SIS PAULETTE, " you can naked in the class" hahahhahahah... sewel kan.. tapi med enjoy sangat!!!!!!! yeah!!!!!!!!


My lovely group members : ACHI, LAURICE, MED, PAULETTE,and EZZAH
With Dr. June Allan
Finish with the presentation.... everyone relax...

My classmate for SW WITH GROUP

We are so close with each other
 I'm pretty sure that i'm going to cry when I have to going back to MALAYSIA... I will miss you guys...

New ToPIC mAkE mE cRaZy....

Tabi bala kaban..

 Hi how are you guys??? Hye it is quite a while that I'm not update any post in my blog right... hehehehe...

Baik lah .. saja nak kongsi sikit info kat sini... fuh.. minggu ni jadual med sangat padat.. Isnin ada meeting dengan lecturer Social Work.. bayangkan ada 7 orang lecturer and salah seorang daripada mereka ialah Dr. Ling... hehehehe.. rasa kecik jew kat situ bab semua orang dalam tue da profession masing2.. hahahha... tapi pengalaman yang sangat best dan sangat2 bagi semangat untuk med belajar lebih baik lagi supaya boleh jadi macam mereka... Hehehehehe... Layan je la gambar.... Malas nak cite banyak....

with kaddy, one of the xchge student that will coming 2 UNIMAS

With Dr. Ling

With Dr. Ling n Dr. Jenny.. Owg blanja makan.. rezeki


Riadah setiap hari rabu

Spring.. so slumber jew baring2

Yeah!! It SPRING

Sunday, 19 August 2012

BERAYA DI PERANTAUAN...

Tabi bala kaban.. nama berita kitak?? SELAMAT HARI RAYA!!!!! MAAF ZAHIR BATIN.... :)


Depan lif bilik.. tak sabar nk raya
kat lobi.. tunggu Nurul turun.. posing jap

Hi.. Penatnya hari nie... baru balik daripada beraya kat Kedutaan Malaysia kat Melbourne and umah cousin ezzah kat Clayton... Penat berjalan.. bayangkan bangun awal giler kot.. Pukul 5.15 a.m waktu sini a.k.a ngan 3.15 a.m kat Malaysia.. pergh.. liat tol mata nak bukak.. tapi nak teman ezzah kan.. cian dia raya sorang2.. so med ikut la dia... Dah la tidur lambat malam tadi.. memang pening la kepala med masa naik tram pergi kat Swanston Street sebab kena nnaik tram lagi dari Flinders Station lau nak pergi kat Consulate of Malaysia... Pening wei... bangun awal sangat... grr, geram r.. hehehehe... tapi tak per.. janji dapat makan.. med makan mee, rendang ayam, popia, and kuih.. tak nak makan banyak sanagt nanti nak muntah la dalam tram... jaga badan la katakan..hehhehee...


kat dalam pejabat kedutaan.. siap dengar khutbah lagi


Depan pejabat kedutaan Malaysia


Seram nyer...



Dah makan2 kat kedutaan tue, med and ezzah pergi semula ke Flinders Station ... nak tangkap gambar.. Cantik pemandangan dia... Sementara nak tunggu train ke Clayton, kami SNAP SANA SNAP SINI LA KAN...

Seberang Flinders Station.. tak ingat la nama hall nie







ha.. ni la Flinders Station...

elephant kat tengah bandar...hehehehehe

another cute elephant


Sampai je kat Clayton, med a nd Ezzah cari umah cousin dia... kat Prinnce Street.. dalam 15 minit la dari Clayton Station.. Cari punya cari, jalan punya jalan.. sampai jugak akhirnya.. :)

Tunggu train dalam Flinders Station




Sampai jugak akhirnya

wah.. jumpa gak Anglican Church..

Rumah cousin ezzah

kawasan luar rumah

lupa lak nama bakal DR... thatnk k.. peramah sangat


 Okay... Post kali nie penuh dengan gambar raya.. hehehehe.....