Sunday, 19 August 2012

BERAYA DI PERANTAUAN...

Tabi bala kaban.. nama berita kitak?? SELAMAT HARI RAYA!!!!! MAAF ZAHIR BATIN.... :)


Depan lif bilik.. tak sabar nk raya
kat lobi.. tunggu Nurul turun.. posing jap

Hi.. Penatnya hari nie... baru balik daripada beraya kat Kedutaan Malaysia kat Melbourne and umah cousin ezzah kat Clayton... Penat berjalan.. bayangkan bangun awal giler kot.. Pukul 5.15 a.m waktu sini a.k.a ngan 3.15 a.m kat Malaysia.. pergh.. liat tol mata nak bukak.. tapi nak teman ezzah kan.. cian dia raya sorang2.. so med ikut la dia... Dah la tidur lambat malam tadi.. memang pening la kepala med masa naik tram pergi kat Swanston Street sebab kena nnaik tram lagi dari Flinders Station lau nak pergi kat Consulate of Malaysia... Pening wei... bangun awal sangat... grr, geram r.. hehehehe... tapi tak per.. janji dapat makan.. med makan mee, rendang ayam, popia, and kuih.. tak nak makan banyak sanagt nanti nak muntah la dalam tram... jaga badan la katakan..hehhehee...


kat dalam pejabat kedutaan.. siap dengar khutbah lagi


Depan pejabat kedutaan Malaysia


Seram nyer...



Dah makan2 kat kedutaan tue, med and ezzah pergi semula ke Flinders Station ... nak tangkap gambar.. Cantik pemandangan dia... Sementara nak tunggu train ke Clayton, kami SNAP SANA SNAP SINI LA KAN...

Seberang Flinders Station.. tak ingat la nama hall nie







ha.. ni la Flinders Station...

elephant kat tengah bandar...hehehehehe

another cute elephant


Sampai je kat Clayton, med a nd Ezzah cari umah cousin dia... kat Prinnce Street.. dalam 15 minit la dari Clayton Station.. Cari punya cari, jalan punya jalan.. sampai jugak akhirnya.. :)

Tunggu train dalam Flinders Station




Sampai jugak akhirnya

wah.. jumpa gak Anglican Church..

Rumah cousin ezzah

kawasan luar rumah

lupa lak nama bakal DR... thatnk k.. peramah sangat


 Okay... Post kali nie penuh dengan gambar raya.. hehehehe.....

10 comments:

A Crack Mirror said...

i noticed severals new things on u!Haha.

Pss:- mata xpayah nk spotlight sgt.tau ah xckp tdo.ahahaha

mydarlingmag said...

hahaha.. mata menawan kot kak..
hahahah... mata stress biasalah kan... nk ganti matahari.. hahhahahhahahahhahha... pe yg new things on me kak??? pelik ek??

A Crack Mirror said...

xpelik lah..mane ade..semuanya seperti biasa..tp...adew a...hehehe
kak, nurul tu da nmpak cam cousin2 ezzah je la..

mydarlingmag said...

2 pon nk men rahsia2.... hahahahhahah..... xpyh nk nyanyi lgu Ct nurhaliza sgt la...

A Crack Mirror said...

sy xnyanyi arrr...sy gune lirik die wat bace puisi..br cm sedap dengar.klu x lari tune..buruk beno bunyik nyer...

mydarlingmag said...

btol2... tolong jgn nyanyi kak.. kat sini dah cukup sejuk.. lau ujan mmg saya tak tau la nk ckp per kan...

A Crack Mirror said...

la..mane tau miracle kak..tertibe sy nyanyi...matahari terik 30 darjh celsius??xpernah umur kt sane jd camtu kan..ahaha

mydarlingmag said...

salah fakta awk kak... kat sini pernah cecah 40 drjah celcius.

A Crack Mirror said...

uiiii..nampak bebenor nipuyerrr...ok2...sy tuka a..45drjh celcius...haaa..xpernah kn..

mydarlingmag said...

jangan...cuaca x dapt diramal.. macam hati saya gak... hahahha... tetiba lak kan