Saturday, 25 August 2012

Healesville Sanctuary - Zoos Victoria

Tabi bala kaban.. Nama berita?

 Hye.. huhhuhuhuhu... It is soooooo FREEZING f**k... HAHAHHAHA...... beku tol.. Siang slalunya cuaca dalam 16 darjah Celsius... Tapi bila malam, cuaca urun mendadak... jadi dalam lingkungan 3 darjah Celsius kebawah pergh!! Menusuk tulang...

Okay, YEAH!!! CUTI PERTENGAHAN SEMESTER.... hahahahha... Hari pertama cuti semester dimulakan dengan lawatan ke Healesville Sanctuary. Ann yang bawak.. Kami pergi berempat dengan kawan dia sekali.. lupa lak nama dia.. Jarak dari Preston ke Healesville dalam lingkungan 2jam perjalanan la... Pemandangan yang sangat cantik sepanjang pejalanan.. Macam dalam cerita koboi jew bila tengok banyak ladang anggur untuk buat WINE... Then da besar giler padang yang ada lembu, kuda, kambing biri-biri & kerbau. Kalau kat Malaysia pemandagan banyak kelapa sawit, kat sini kelapa sawit tak pernah med jumpa, yang banyak anggur... Erm.... YUM!!! Dalam pukul 11 lebih jugak la sampai dari pukul 9.10 a.m tadi berangkat dari Bell Street.... Bayaran masuk untuk student $25, tapi memandangkan med nak jugak rasa pegang kangaroo, so kena la tambah $10 lagi untuk join MAGIC MOMENT... T tengok la pe magic moment k... Layan je la ganbar yang ada....

Welcome.. Welcome

Koala Bear

Kangaroo


wow.. CANTEK NYER AKU....

Ann, her friend, and Me

Snake... yeah!!!



I believe I can fly


Feeding the PARROT

Parrot makan KUACI


Patypus Area

Feed the kangaroos..

Felt like honeymoon with that guy..hahahaha

Lembut giler bulu dia...

romantik tak kami??? hahahahaha






Ada hospital lagi tue dalam nie...




SUPER MED!!!


Sebenarnya banyak lagi gambar,... tapi untuk tontonan orang yang penting dalam hidup med la kan... heheehehhe... THANKS TO EZZAH SEBAB JADI CAMERA WOMAN MED HARI NIE... :)

DA...........

12 comments:

A Crack Mirror said...

oww..inilah honeymoon nye..
magic moment tu yg mana satu ni??cam terlalu bnyak..m confused..huhu
wak..ezzah ok x?nape die nmpak cam xsihat?kusam je muka...awak btau sane sejuk kn..tp time amek gambar bkn main lg posing...relax je..nmpak cam suam2 kuku..heee~

mydarlingmag said...

hahaha.. ambk gambar mmg la kn cover xsejuk.. lau x gmbar xcantek.. magik moment 2 yg bg kangaroo mkn la,.. xsemua boleh masuk kawsn 2.. kn bayar... ezzah ok la.. tahan sejuk.. biasalah...agin taufan.. hahahhaaha
romantik x kak???

A Crack Mirror said...

ngegeh sangat! ini rupenye kerja awak kat sane ye..senyap2.. ok lah..kire ada taste gak lah..untuk 4 gambar pertama..scroll je gambar ke-5..hancus!memang xde rupe dato K..sebab macam bapak n anak.ahahahaha~ FAIL lah.. :p

Jam tu..cantik!matching dengan kasut..teringat saya dekat franklin..sebab pakai kasut color terang2 ni...

saya geli ah kak..tengok gambar boleh a...kalau peggang macam awak buat....erhh..meremang seyh...

mydarlingmag said...

ish... awk nie sama cam ezzah tol... mula2 semangt nk bg makn kngroo... then masuk jew trus jd cmerawman sy...hahahahah.. btol.. mcm datok ngan cucu...hahaha... bab 2 kn masukkn gmbr ke 5, biar owg xslh paham kan

A Crack Mirror said...

ahaha... tp kire ok la tu..at least kitorg ada xpression kak..dr mcm xde pasaan..ok la tu ada nmpak mcm teruje sket..even jadi cmerawmn je..hahahaha~

saya rasa kalau ada pun saya bg makan..sy letak kat rumput je kot..keh3...geli a..sekarang ni pun sy cuba bygkan sy da geli2 da..ahhh

mydarlingmag said...

rasanya macam kucing jjilat tangan ... hahahahahahha........ bayangkan la kak... parrot pon rasa lidah dia jilat mknan kat tgn saya.. geli...

A Crack Mirror said...

klu da sebut name kucing tu....mmg sori a sy nk wat...ieeee...xboleh2..ahaha...tp klu bg something yg mcm stick tu blh a.sbb hukur je..nnt die gigit..xkne tgn sy.kn?

mydarlingmag said...

hahahah.. lucu la... lupa lak awk geli ngan benda berbulu nie.. hehehehe

A Crack Mirror said...

ahaha..tau xpe. awk mmg sengaje wat2 lupe...errrr~

mydarlingmag said...

hahaha.. seyes lupa.. hahaha... ala, macam pegang karpet yg berbulu.. lembut tau.. rugi r awk xdpt pegang

A Crack Mirror said...

Erm...sy blh je pgg..asal sy xrasa tulang dia...uwww..tu mmg geli gler..kat sawak xde zoo ek?sy cam br tpk...yer a..xpyh nk zoo sgt klu kawasan die pun masih diliputi hutan tebal..tp tmn tumbina tu pun blh fkira zoo kan..cuma xgne nama zooo..ada tmn tumbina lain ke selain bintulu ek?

mydarlingmag said...

taman ng bako, simalanjau.. banyk r.. xyah nk tgk sgt binatang kat swk 2.. kampung saya byk jew..hahahaha....