Friday, 3 August 2012

I AM SO...

Tabi bala kaban..Selamat pagi, selamat ngalih ari, selamat lemai, selamat malam, selamat dini ari...

Wah... I'm so proud of myself... hahahaha... nak tau nape? yelah sejak akhir ini med rajin sangat nak update blog kan.. biarlah orang nak kata ape kan.. med ada sebab nape rajin nak update kehidupan med  kat sini.. nak letak gambar dan coret2 hidup med kat Melbourne supaya keluarga med tahu perkembangan med.. maklumlah.. mereka cuma mengharapkan cousin2 med yang ada kemudahan alatan elektronik yang boleh menunjukkan gambar2 med kat family med kan... I really miss them... it okay, we will meet again right.. just wait for me okay...

Today, seriously... I AM SO TIRED.....  penat la keluar dari pagi dan sekarang baru lah boleh berehat dalam bilik... kol 8.00 a.m bangun mandi dan bersiap2 nak pergi workshop untuk subjek DEVIANCE, CONFLICT AND CONTROL... huhuhhu.. bangun dan bersiap awal sebab bus shuttle Le Student 8 akan depart from BELL CITY at 9.30... So have to woke up early.. paduhal workshop start pukul  11.30 a.m- 12.30 tengah hari.. haiya.. bangun pagi untuk datang kelas yang duration dia 1 jam jak kah??? hehehehhee... Do not complain if you want to gain knowledge okay..... Perjalanan dari Bell City ke RMIT ambil masa dalam 30 ke 35 minit la.. so sampai je kat city, trus menuju ke Commonwealth Bank untuk uruskan hal2 cikit la... Then selesai je urusan kat bank, med and ezzah pergi ke tmt yang kami selalu pergi la..area Mall kan... tak ingat la nama dia.. maklumlah RMIT kan kawasan bandar so, memang banyak la godaan nak bershopping.. tapi masih boleh bertahan la kan.. :)
kat dalam Mall tue med pergi sarapan la.. takut perut berbunyi.. pagi tadi makan SANDWICH BACON WITH EGG + CHEESE...boleh la tahan sedapnya.. tapi sayang sos yang SANGAT HOT kat sini MEMANG HOT sangat kn.. hahahha... kat sini sos dia SWEET SOS or HOT SOS but masam... grrr... Maklumlah lidah mat salleh.. erm, takot terbakar agaknya lidah tue kan...

ni lah mall selalu med pergi... seberang RMIT je
I AM SO GATAL... hahahahhahaha... xkn nk letak I am so itchy kan..hahahaha.. okay, masa dalam workshop nie med dan ezzah duduk kat satu meja hujung.. berdua je.. then datang seorang manusia yang berbaloi untuk med CUCI MATA la kan.. hahahha.. Tapi ada sesuatu yang buat med curious giler.. hahahah.. gender manusia ini la... Then kebetulan med duduk sebelah dia kan, hahahaha apalagi, tengok dia dari atas sampai bawah la kan.. hahaahhah.. THEN mata med tertumpu kat bahadian dada dia.. erm....SAH.. GENDER=FEMALE...ala.... melepas.. muka sangat cute+simple+guna cermin mata+rambut smart giler....SAYANG NYA!!!!... Makin menguatkan teori med tue bila TUTOR MR. DENU minta setiap meja discuss satu case... PERGH.. sekali dia pusing, menyentap jiwa ku.. macho hahahahahha... then bila dia bersuara.. alamak..... perempuan rupanya... MELEPAS r.... hehehehe.. Orangnya sangat baik dan perbincangan sangat best, rupa2nya dia dari INDONESIA..la, seyes muka macam orang Local Chinese jew...Lupa pulak nak tanya sapa nama dia kan.. takpe la....hehehehehhe.... Gatal kan..

I AM SO IMPRESS... nak tau naper??? nak kata jakun tu boleh la jugak kan..hehehehehe .. teknologi kat sini memang sangat canggih tau...hahahahha.... dalam kelaz, tak ada suiz tau.. juz tekan sesuatu la kat monitor kecik.. then automatically semua benda berfungsi termasuk lampu n computer...hahahah.. jakun!!!! then masuk tandas lagi best.. Pengering tangan dia tak macam kita punya kat UNIMAS.. lagi kuat, lagi cepat kering tau.. bentuk pon lain gak... Laju and kuat nya angin dia sampaikan med tak berani nak letakkan tangan kat dalam tue hahahahha... CIANNYER....

ha.. ni la pengering tangan kat toilet building 80 RMIT

Washing section kat luar

tandas.. dalam tak payah nak tunjuk la kan...

I AM SO UNPREDICTABLE...hehehehe... orang2 yang rapat dengan med memang tau med tak suka sangat minum air COCA COLA... Seriously, med tak suka minum... tapi bila kat Melbourne dah tukar selera lak.... MED MINUM AIR COCA COLA..... saya ulangi sekali lagi MED MINUM AIR COCA COLA!!! Wow.... hahahha...  betul nie, tak tipu... Entah la.. tetiba lak med boleh terima minum minuman nie... dulu bukan main lagi, ciap larang anak2 minum.. tapi..ha... ambek ko...

coca cola + sandwich bacon+sweet chill


I AM SO LOST..hahahaha..ade ker ayat tue?? suka ati jiran depan umah aku kat SARAWAK je..hhahahaha...ASYA, YOU SHOUD KNOW kak...hahahahaa.... okay, nak tau naper lost??? okay, tadi lepas habis kelas, med and ezzah pergi la cari STATION 6 bab nak naik tram balik ke Preston kan.. Dah janji dengan Nurul dah..eh lupa lak nak kenalkan Nurul. okay, Nurul peajar MALAYSIA jugak, ambik MASTER IN SOFTWARE ENGINEERING kat MELBOURNE UNIVERSITY.. so med and ezzah first time balik ke Preston guna tram tak tau nak g station 6 camner kan... so dalam mencari2 station tue sempat gak bergambar.. tak risau sesat pon..hahahahha...giler slamber jew.. ada gak med and ezzah bertanya kat orang kan.. Then mereka tunjukkan arah.. WAHHHHHHH baik nyer.. THANKS...

statue LIBRARY yang tenggelam...sebelah je nagn RMIT

bangunan warna brown 2 RMIT la..

RMIT- tadika kat belakang 2.. HIJAU...hahahahha

posing depan STATE LIBRARY

peduli apa ngan orang lalu lalang... nk take pict jew, bukan mencuri kan..

posing depan mall

suke tengok mereka beriadah and baca buku kat luar library

cantek tram dia...hehehehe

suke tengok bangunan nie...macam church

ish,, muka tue teruknya. 2 r nk sgt tgkp gambar ngan robot punggut sampah
asya.. sya dah ada hp baru...hehehe

nak teks mesej kat TWIN med jap...

Dah sampai area station 6, med ternampak la seorang lelaki yang buat art dia guna spray.. gile cantek kot.. SANGAT CANTEK...terpegun sangat tengok..

dia demostrat kat tepi jlan raya je

hasil art dia guna spray

cantek sangat..

ok berbalik semula kepada cerita asal k.. bila Nurul dah sampai, so kami pon tunggu Tram yang menuju ke RMIT BUNDOORA... okay.. sampai je kat area Bell Street turun la kan.. g singgah bilik ambik kelengkapan membeli belah kat PRESTON MARKET..eh lupa lak nak bagi tahu, perjalanan dari Victoria City ke Preston ambik masa dalam 45 minit la.. Okay, dah bersiap2 n bawak SENJATA BERBELANJA.. so keluar la kan... Niat hati nak guna tram kan sebab jalan kaki jauh gak la .. ambik dalam 15 - 20 minit berjalan kaki.. naik tram then naik bus.. ha...  naik bus nie memang lucu la...kami SALAH NAIK BUS!~!!!! hahhaha.. ada sorang wanita nie cakap lau nak pergi ke PRESTON MARKET, guna bus kat seberang, tapi atas KEPERCAYAAN NURUL terhadap kecanggihan teknologi HP dia, so kami naik jugak la bus satu lagi.. ha... ambik ko.. perkataan PRESTON pon tak nampak..alih2 bus berhenti kat NORTHLAND SHOPPING CENTER... hahahhahaha... jaoh eh.... fuh!!! nasib baik ada seorang auntie nie,sanggup tolong tunjukkan arah..yelah..dia suruh kami ikut dia naik bus yang sama... so kami naik lah.. berbual-berbual then dapat tahu dia orang FILIPINA.. okay.. sangat peramah.. so bila dah sampai perhentian PRESTON MARKET, kami pon beli belah....tau2 je dah malam...so Nurul dan Ezzah berbuka kat market tue lah kan... Nak balik ke Bell Street kami jalan kaki je..takot sesat..hahahahhaa..kan bagus lau nak pergi tue jalan kaki je..hahahhahaha..tak lah sesat and ambil masa yang lama untuk sampai kat PRESTON MARKET...


route 903 menyebabkan kami sesat hahahahaha

nuru, med, ezzah

sepatutnya tunggu bus kat seberang tue la..ish,.

hawaian pizza... berbuka puasa...med jew la makan.. xhalal

berbuka kat PRESTON MARKET...hehehehe

beli selipar and kasut...

kelengkapan memasak..beli besen biru tadi


lihatlah peti ais kami... lauk untuk seminggu

fuh. panjang kot coretan diari med untuk hari nie 3 AUGUST 2012... :)..layan je la...untuk kegunaan hari tua kan...

2 comments:

A Crack Mirror said...

pnjang sgt kak..xtau nk komen apa..just tq sbb konsisten update blog.xmcm sy. ~lalalala

mydarlingmag said...

its ok..xperlukan komen pon.. juz nk update kak...t parent saya tau perkmbgan saya kt sini bila kazen saya tunjk kat mrka...saya update bukan untk kumpl komen..juz nk luahkan ape yang patt.. :)