Tuesday, 7 August 2012

PuJiAn BuAt aKu MaLu

Tabi bala kaban..

 Hye semua..nama berita? ku ditu manah ajak, chelap amai malam tu r..Okay hari ini med tak keluar pergi mana2 just kat bilik,.. tadi baru aje bayar sewa bilik.. sewa $335, tapi bahagi dua la.. so tadi bayar $167.50... lega dah bayar sewa untuk satu minggu.. :), semalam memang tak makan nasi pon...mkn magee jew..bab tu bangun tido jew perut dah memekik mintak makanan.. so mandi then bayar sewa then baru masak..bahan utama med hari nie ketam... 4 ekor $16, so med masak sup ketam, then ajar ezzah masak ketam masak merah...hahahahaha.. ok la tue, menjadi gak resepi on the spot med kat otak nie..hehehe... so masa sediakan ramuan2 yang perlu dibuat tue, ada la seorang lelaki nie, med dah kenal dah.. Orang Vietnam, tapi keje sini.... umur lingkungan 40-an la.. hahahha.. KHENG nama dia lau tak silap..hehehe.. dia nak buang sampah kat dapur then jumpa med dan ezzah pula...dia tengok jer ketam dia dah mula impress.. dia cakap macam nak bukak restaurant jer..heheheh..meriah sangat.. so dia decide nak tunggu kami habis masak .. dia nak tengok resepi katanya..hehehehe...


watak utama dalam masakan

ramuan2 seadanya

Med segan sebenarnya bila ada mata2 yang tengok med masak..hahahaha takot tak sedap..hahahha.. yang tak boleh bla 2 siap puji lagi.. masakan nampak sedap.. then tanya pasal ramuan2 nk masak.. med bagitau la kan.. dia siap offer nak bagi sos cili pedas..mula2 macam tak nak je kan.. takot sos dia SWEET SOS, tapi med terima gak la,.. masuk je dlm kuali, sos cili mula naik bau.. ok good.. hehehe.. siap puji lagi med pandai masak hahaha.. MAK... LINNA DAH BOLEH MELAH PINANG...hahahahahhaa...... dia offer nak bawak med and ezzah pergi market yang jual barangan ASIA..wah beznya.. dia ada kereta kan, so ok la 2... siap cakap dia akan beli bahan then suruh med masak pastu leh makan sama.. hahahhaaaa... kembang hidung n bontot med denar..hahhahahaa......... Tapi memang sedap la...hahahahahahha.. ASYA, AWK NAK RASA MASAKAN SAYA???

sup ketam melbourne...

ketam masak merah membara jiwaku


Esok dah mula klaz, so hari nie nak wat keja sikit :), esok med update lagi k...


juh makan

yeah mamam ketam

No comments: